Călin Neacșu, jurnalistul – poet. Ce carte a lansat la Timișoara

Călin Neacșu, jurnalistul – poet. Ce carte a lansat la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
13406749_10153670665727215_2668185119994402925_n
Călin Neacșu

Călin Neacșu are 53 de ani, a fost, până de curând, timp de 4 ani și jumătate, director al Biroului Agenției France Presse pentru Balcanii de Vest. Pentru el, poezia reprezintă salvarea de rutina jurnalistică.

A debutat cu proză, însă acum este la a doua carte de versuri pe care a prezentat-o la Timișoara, la Cărturești, în această săptămână. Timișoara, pentru că e un loc aparte. Poezii, pentru că „în poezie îmi eliberez frustrările din jurnalistică, vorbim de cele stilistice, pentru că ador ceea ce fac (n.r. ca jurnalist de agenție). Am nevoie de jurnalism, îmi trebuie, este adrenalina vieții cotidiene și, în egală măsură, am nevoie să mă pot liniști și dezvălui celorlalți și dincolo de această latură extrem de riguroasă”, spune autorul despre sine.

„Fantome sub altar” a fost lansat la Librăria „Cărturești” de pe strada Florimund Mercy, iar despre autor și carte au vorbit scriitorii Robert Șerban și Ana Pușcașu.

Fantome sub altar
Fantome sub altar

„Sunt poezii de dragoste, cu toate nuanțele pe care am fost în stare să le găsesc și să le transmit.


Dar nu numai. Îmi place să mă joc. Este o doză foarte mare de ludic, îmi place să inventez cuvinte, îmi place să clatin lucrurile despre care lumea crede ca nu pot fi mișcate, ador aliterațiile, și am o marcă a mea legată de «a» și care e ușor de identificat în poeziile mele deși mă străduiesc să nu abuzez de ea. Prima poezie din volum se numește «anotimpului a», iar o prietenă tare dragă din Arad nu’mi mai spune pe numele meu ci mi se adresează cu «a». Am o relație specială cu divinitatea care intervine constant în textele mele chiar dacă, admit, latura erotică a unora dintre ele, sare mai ușor în ochi. Dar așa cum excelent a remarcat și poeta Ana Pușcasu la prezentarea timișoreana a volumului meu care a avut loc miercuri (15.06) la Carturesti (Mercy) îmi place să’i scot limba lui Dumnezeu. Pentru că îmi dau voie și pentru că și El îmi permite”, spune autorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.