PNL și UNPR blochează constituirea noului CJ Timiș după schimbarea majorității UPDATE...

PNL și UNPR blochează constituirea noului CJ Timiș după schimbarea majorității UPDATE 2 Când va avea loc următoarea ședință VIDEO

1
DISTRIBUIȚI
consiliul judetean timi cjt
Sala de plen a CJT nu s-a umplut. Foto: Adrian Pîclișan

Constituirea noului Consiliu Județean Timiș (CJT) va fi amânată după ce PNL și UNPR nu au venit la prima ședință. Singurul liberal care era în sala de plen a fost fostul șef al instituției, Viorel Coifan, care însă a părăsit incinta în momentul în care au venit ceilalți consilieri ai PSD, PMP și ALDE.

Vă reamintim că, după ce inițial PSD și UNPR intraseră într-o alianță pentru majoritate, lucrurile s-au schimbat radical ieri, când PSD Timiș a bătut palma cu PMP și ALDE pentru controlul CJT.

Cum liberalii și UNPR-iștii nu dau semne că ar veni la plen, Sorin Grindeanu a discutat deja cu prefectul Mircea Băcală ca următoarea ședință să fie stabilită pentru duminică la ora 9.00. La o a treia neprezentare, consilierii care nu se prezintă riscă să-și piardă mandatul, conform legii.

Nicolae Oprea, candidat pe listele UNPR, a stat în afară sălii alături de alți consilieri ai lui Titu Bojin, urmărind cu atenție evoluția evenimentelor.

Fostul președinte al CJT a apărut în jurul orei 10.00, a semnat pentru prezență și, întrebat unde sunt restul colegilor, a spus că „sunt în concediu”.


Bojin și-a căutat apoi locul la prezidiu pe care l-a ocupat în ultimii patru ani, constatând că nu-l mai găsește.

Din 37 de consilieri, prezenți sunt 21, iar prefectul a constatat că „nu avem cvorum. Regret că am pus atâta lume pe drum, se pare că va trebui să ne mai revedem o dată”. Astfel, ședința s-a încheiat. Întrebat dacă vine data viitoare, Titu Bojin a spus că face „ce se hotărăște de conducerea partidului, eu sunt doar un membru”. Următoarea ședință pentru formarea CJT ar putea fi programată pentru duminică.

Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru amănunte.

UPDATE După ce şedinţa de validare nu a avut loc, Sorin Grindeanu a declarat că „nu s-a întâmplat, am înțeles de la domnul prefect că ceasul e de vină. Desigur, glumesc, noi am venit conform legii la convocare, după ce am confirmat că venim și ne-am așteptat astăzi să constituim consiliul județean. Eu cred că așa e normal să respecți anumiți pași. Sigur, sunt tactici pe care cei de la PNL le adoptă. E dreptul lor. Dar eu cred că dacă mai continuă mult așa, este posibil să se ajungă la un lanț întreg care să amâne instalarea administrațiilor locale în județul Timiș pentru că și noi dacă vom decide să adoptăm aceleași tactici ca și cei de la PNL s-ar putea să blocăm constituirea consiliului local Timișoara”.

Acesta a mai subliniat că interesul cetățenilor este ca administrația nou votată să înceapă munca repede și să lase politica deoparte. „Toate aceste jocuri copilărești sunt departe de interesul cetățeanului”, a conchis şeful PSD Timiş.

UPDATE 2 Prin Ordin al prefectului judeţului Timiş a fost convocată o nouă şedinţă de constituire a Consiliului Judeţean Timiş pentru data de 26 iunie, cu începere de la ora 12.00, în Sala Multifuncţională a Palatului Administrativ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.