Concurs pentru ocuparea a două posturi de inspectori școlari adjuncți în Timiș,...

Concurs pentru ocuparea a două posturi de inspectori școlari adjuncți în Timiș, la Ministerul Educației. Cum s-au descurcat candidații

0
DISTRIBUIȚI

isj timis

Doi candidați din județul Timiș au participat, în această săptămână, la concursul pentru ocuparea a două posturi de inspectori școlari adjuncți în cadrul ISJ Timiș, care sunt vacante. Posturile au fost scoase la concurs de către Ministerul Educației pentru a doua oară, după ce anul trecut, Francisc Halasz, Aurelian Sima și Cornel Petroman s-au retras din examen în momentul în care au văzut subiectele.

Astfel, până în această săptămână, posturile erau ocupate prin numire cu delegație de către Francisc Halasz și Aurelian Sima.


Cel de-al treilea post de inspector școlar adjunct este ocupat de Mihaela Petrov, care a promovat concursul organizat de minister anul trecut.

Cine a promovat examenul

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, ne-a declarat că la concurs s-au înscris Francisc Halasz, inspector școlar adjunct numit cu delegație, și Angel Păcurar, profesor la Liceul Auto din Timișoara. „Francisc Halasz a promovat toate cele trei probe ale examenului, însă Angel Păcurar nu a reușit acest lucru. Ținând cont de faptul că Aurelian Sima, și el inspector școlar adjunct numit cu delegație, nu s-a mai prezentat la concurs, a fost eliberat din funcție, iar postul a rămas vacant. Postul va fi scos din nou la concurs cel mai probabil în toamnă”, ne-a declarat Aura Danielescu.

În total, Ministerul Educației a desfășurat, în această săptămână, concursul pentru ocuparea a 53 de funcţii de inspector şcolar adjunct şi a 13 funcţii vacante de director al Casei Corpului Didactic (CCD) pentru judeţele unde aceste posturi erau vacante. „Prin concursurile care vizează funcţiile de conducere de la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene şi a unităţilor de învăţământ, Ministerul Educaţiei urmăreşte profesionalizarea managementului şcolar preuniversitar românesc”, transmite ministerul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.