Două premiere în încheierea stagiunii la Teatrul Național Timișoara. Când au loc...

Două premiere în încheierea stagiunii la Teatrul Național Timișoara. Când au loc spectacolele

0
DISTRIBUIȚI

vorbeste cu mine snur duminica 01

La Teatrul Național  din Timișoara se repetă intens pentru ultimele două premiere ale stagiunii. Acestea se vor juca zilele următoare, cu casa închisă.

Astfel, miercuri, 29 iunie, de la ora 19, la Sala 2 este programat spectacolul Căpcăunii sacri după Pascal Bruckner. ”O comedie sarcastică, în care ironia, umorul și ferocitatea se împletesc cât se poate de strâns, Căpcăunii sacri este o adaptare pe care Sabin Popescu, în dublă calitate de scenarist și regizor, o face „basmului filosofic” lui Pascal Bruckner, plasând povestea căpcăunului care experimentează abstinența culinară în lumea în egală măsură adevărată și fictivă a Hollywood-ului”, spune Codruța Popov, consultant artistic.

capcaunii sacri 1

În distribuția spectacolului vom reîntâlni actorii Victor Manovici, Călin Ionescu, Laura Avarvari, Valentin Ivanciuc, Bogdan Spiridon, Iuliana Crăescu, Florin Ruicu, Flavius Retea și Constantin Tovarnițchi. Echipa de creație este completată de Zsolt Fehervári (scenografia), Ilie Stepan (muzica), Alin Radu (coregrafia), Lucian Matei (video design) și Florian Putere (light design).

snur luni seara17

Stagiunea 2015-2016 se încheie cu un spectacol al maximei sincerități. ”Vorbește cu mine este o întâlnire eliberată de constrângerile personajului, o întâlnire între actori și publicul lor. Scenariul semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia, propune un altfel de spectacol: experiment, confesiune, dialog – un joc. Un joc uneori dureros de delicat, aproape brutal alteori, un joc a cărui miză este leacul pentru noul (și vechiul) „mal de siècle”: comunicarea”, mai spune Codruța Popov.

Textele spectacolului sunt semnate de Ioan Peter, Ștefan Caraman, Geanina Jinaru-Doboș, Lorena Lupu și, în bună parte, chiar de actorii care alcătuiesc distribuția: Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cătălin Ursu, Călin Stanciu jr.


și Amalia Huțan. Versurile cântecelor îi aparțin lui Călin Stanciu Jr. Scenografia aparține unui artist a cărui carieră teatrală este legată indisolubil de Teatrul Național – Geta Medinski, iar sound designul este semnat de Horea Crișovan. Premiera are loc joi, 30 iunie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.