Inspector Antifraudă, prins în flagrant de DNA la Timişoara. Vezi cum a...

Inspector Antifraudă, prins în flagrant de DNA la Timişoara. Vezi cum a reacţionat când a primit o şpagă prea mică UPDATE Decizia instanței VIDEO

3
DISTRIBUIȚI
Alexandru Bogdan Cojocaru inspector antifrauda 1
Inspectorul Antifraudă Alexandru Bogdan Cojocaru neagă acuzaţiile DNA în timp ce este dus spre arest Foto Adrian Pîclişan

Un inspector de la Direcţia Antifraudă 5 Deva a fost prins, marţi seara, în flagrant de procurorii DNA Timişoara şi ofiţerii DGA în timp ce-şi negocia şpaga, după ce a fost  nemulţumit de mita primită iniţial. Alexandru Bogdan Cojocaru era în control la o firmă de pază şi protecţie din Arad din ianuarie anul acesta. Inspectorul a făcut tot ce a puttu pentru a pune presiune de reprezentanţii firmei. Şicanele au fost unele continue -de pe o zi pe alta s-au cerut din arhivă documente xeroxate pentru câţiva ani şi pentu că nu s-a putut obiectiv face copiile firma a fost amendată.

Cojocaru i-a dat administratoarei firmei adresa unui aprozar din Timişoara, de lângă centrul comercial Alfa şi i-a spus că acolo un anume „Ciprian” o va lămuri ce este de făcut. Când a ajuns la intermediar, Ciprian Ciocan, care era prieten cu inspectorul de la Antifraudă, acesta i-a spus că o aştepta de mai bine de o lună şi jumătate să vină la discuţii.


Pentru că inspectorul era la Arad, femeia a lăsat intermediarului 2.100 lei. A doua zi, Cojocaru a apărut neanunţat la sediul firmei de pază şi a returnat banii nervos. I-a transmis directorului firmei să se mai documenteze, semn că era nemulţumit că suma primită, şi să-l contacteze di nou.

Femeia s-a întâlnit din nou cu intermediarul care i-a aranjat, în scurt timp, în biroul său o întâlnire cu inspectorul Antifraudă. Alexandru Cojocaru i-a reproşat femeii că nu l-a căutat mai repede pentru că lucrurile ar fi putut să fie rezolvate, dar că şi acum se pot aranja lucrurile numai că va fi posibil de abia în toamnă. Inspectorul i-a explicat că de el depinde dacă va da o amendă de 4.000 lei sau de 40.000 lei şi ar trebui să se gândească serios la acest lucru. Funcţionarul a oferit consultanţă, explicându-i administratorei firmei că ar fi trebuit să înfiinţeze o nouă societate comercială şi că în data de 9 iunie, când a fost chemată cu documente la sediul din Deva, să aducă doar o parte pentru a obţine o nouă amânare. Inspectorul a susţinut că de el depinde cum se va sfârşi controlul şi că suma pe care urma să o primească avea să fie stabilită la sfârşit, nedorind să primească o tranşă de 10.000 lei. Atunci au intervenit cei de la DNA şi DGA.

Cojocaru neagă şpaga

Cojocaru a terminat Facultatea de Drept în 2010 şi lucrează la Antifraudă din 2013.  Ultima ştire distribuită de Cojocaru pe pagina sa de Facebook a fost o ştire că un contabil a fost reţinut de DNA pentru că a încercat să mituiască un inspector de la Antifraudă.

Inspectorul şi complicele său au fost dus la audieri la sediul DNA Timişoara. După audieri, Cojocaru a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită, iar Ciocan este cercetat în libertate pentru complicitate la luare de mită. „Cine ţi-a zis ţie că mi-a dat cineva bani? Aţi fost dezinformaţi. Întrebaţi organele. Nu vreau să dau niciun fel de declaraţie”, a susţinut inspectorul Antifraudă când a fost scos încătuşat şi dus la arest. Inspectorul urmează să fie prezentat, astăzi cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Timiş.

UPDATE Tribunalul Timiș a decis, după audieri, ca inspectorul să stea în următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

3 COMENTARII

  1. Tot personalul trebuie dat afara și o noua recrutare o noua selecție avem nevoie de profesionalism nu de SPAGARI .
    Control început în ianuarie și nu la terminat ?Suntem în iunie . Imposibil cat a durat ori este incompetent ori șefii daca au știut de acest control l au favorizat sa dureze asa de mult .
    Și colegul ?

  2. Rusinica, nesintitule! Ce salariu ai nesimtitule?? Dar pentru ca totul ai obtinut pana acum doar pe pile-cunostinte-relatii (pcr), tu NU stii ce este accea munca si tranpiratie pentru a obtine o diploma, un post, fiind un PARVENIT notoriu, ai recurs la mita ca sa te saturi de bani???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.