Constantin Savulov (UNPR) a acuzat la PRESSALERT LIVE modul în care se...

Constantin Savulov (UNPR) a acuzat la PRESSALERT LIVE modul în care se aprobă PUZ-urile în Timișoara. Ce spune despre casele țigănești VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

constantin savulov 1

Constantin Savulov, candidat UNPR pentru Consiliul Local Timișoara și reprezentant al Consiliului Consultativ de Cartier Fabric, a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE pentru a vorbi despre problemele cu care se confruntă locuitorii din această zonă, și nu numai. Astfel, Constantin Savulov s-a plâns de faptul că, de când a ajuns Nicolae Robu primar, consiliile consultative de cartier sunt ignorate.

Casele țigănești, o problemă arhitecturală în Fabric

„În perioada mandatului lui Nicolae Robu, acestor consilii consultative de cartier nu li s-a mai acordat importanța cuvenită, așa cum eram noi obișnuiți pe vremea lui Ciuhandu. Nu am mai avut o întâlnire oficială cu primarul Nicolae Robu din primul an de mandat, adică din 2012”, a declarat reprezentantul Consiliului Consultativ de Cartier Fabric. Constantin Savulov este nemulțumit și de faptul că sunt foarte multe proiecte, PUZ-uri care trec pe „bandă rulantă” în Consiliul Local Timișoara și a povestit cum la un bloc amplasat lângă uzina de apă se tot construiesc etaje, asta deși inițial era prevăzut să aibă doar două, iar ulterior a fost acordat aviz pentru patru.

Uneperistul s-a plâns, la PRESSALERT LIVE, și de faptul că zona Fabric suferă foarte mult din punct de vedere arhitectural din cauza apariției caselor țigănești, dar și de modul în care este realizată benzinăria din intersecția de la Modern. „La fiecare ședință a consiliului ridicam problema acelui spațiu aflat chiar la intrarea în oraș. Am solicitat, mai ales pe vremea lui Ciuhandu, ca acel spațiu să fie amenajat, să se păstreze statutul de spațiu verde. Între timp, oamenii au început să-și parcheze mașinile acolo. S-a ajuns, în final, la surpriza „plăcută” de a se construi ceva acolo.


Mi-aș fi dorit ca cetățenii să fi avut și ei un cuvânt de spus în ceea ce privește acel spațiu”, consideră Constantin Savulov.

Tocmai de aceea, în cazul în care va ajunge consilier local, uneperistul spune că se va folosi de experiența consiliilor consultative de cartier pentru a afla problemele din zonele Timișoarei. Totodată, Constantin Savulov spune că o mare problemă în zona Traian sunt clădirile istorice la care ar trebui să se intervină înainte de a se întâmpla o tragedie. „De exemplu, la statuia Mercur de pe clădirea din Piața Traian suportul îmi dă impresia că e destul de ruginit. Nu știu ce siguranță mai prezintă acea statuie. Ar trebui constituite asociații de proprietari prin hotărâre de consiliu local astfel încât poliția locală să poată interveni. Cred că acei cetățeni de bună credință care înțeleg că au și responsabilități sunt în număr foarte mare. Nu cred că este cineva care tolerează lenea și indiferența”, mai este de părere reprezentantul Consiliului Consultativ de Cartier Fabric.

„Tinerii trebuie promovați”

Constantin Savulov a mai declarat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, că tinerilor ar trebui să le fie acordată mai multă importanță pentru că „au idei extraordinare”. Tocmai de aceea a încercat promovarea lor prin promovarea proiectului „Tinerii decid”, care însă „a fost aruncat în derizoriu. Din „Tinerii decid” Primăria Timișoara a ajuns la „Tinerii propun”, iar în final s-a transformat în concurs de proiecte, din comisie face parte și secretarul Ioan Cojocari. S-a realizat un concurs de proiecte la o scară destul de mică”.

Întrebat de către moderatorul emisiunii de ce își dorește să ajungă în Consiliul Local Timișoara, Constantin Savulov a precizat că „sunt oameni care nu au valoare pe măsura locului pe care-l ocupă în Consiliul Local Timișoara. Asta m-a ambiționat să fac acest pas, de a candida, mă simt cel puțin egal cu ceilalți consilieri locali”. De asemenea, Savulov a mai adăugat că timișorenii ar trebui să voteze UNPR la alegerile locale de duminică pentru că „suntem o echipă care venim din sfera societății civile, nu am mai făcut politică până acum. Deci, nu se poate spune că suntem unși cu toate alifiile și nu le dăm cetățenilor atenția meritată. Suntem o echipă care chiar își dorește să facă treabă în Timișoara. Indiferent de rezultat, noi vom sta în continuare la dispoziția cetățenilor”.

1 COMENTARIU

  1. si cind au functionat [perioada ciuhandru] ce au realizat? sa-si faca datoria cei care i-am ales ,cei care sunt platiti toti acesti functionari de care nu ai loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.