Fostul șef de la “Crimă Organizată” Traian Berbeceanu, ACHITAT în dosarul de...

Fostul șef de la “Crimă Organizată” Traian Berbeceanu, ACHITAT în dosarul de corupție. Ce pedepse au primit procurorii acuzați că au fabricat probe împotriva sa

1
DISTRIBUIȚI
traian berbeceanu cu mascati
Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu, fost şef al BCCO Alba, a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României (ÎCCJ) în dosarul penal în care a fost judecat pentru favorizarea unor grupări infracţionale, iar procurorii acuzaţi că au fabricat probele care au dus la incriminarea şi înlăturarea sa au fost condamnaţi la închisoare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a pronunţat astăzi sentinţa în dosarul în care au fost judecaţi deveanul Traian Berbeceanu, fost şef al BCCO Alba Iulia, şi anchetatorii săi de la DIICOT, fostul procuror şef Ioan Mureşan, fostul procuror Nicolaie Cean şi un poliţist.

„Achită pe inculpatul Berbeceanu Traian pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, sprijinire a unui grup infracţional organizat prevăzută, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la delapidare, fals în declaraţii”, a transmis ÎCCJ.

„Condamnă pe inculpatul Mureşan Ioan la pedeapsa închisorii de 3 (trei) an pentru săvârşirea infracţiunii de represiune nedreaptă, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 5 (cinci) ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 3 (trei) ani pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta sentinţă, inculpatul Mureşan Ioan urmând să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 5 închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte două pedepse, respectiv, 2 ani închisoare, în final, 7 (şapte) ani închisoare, cu executare în regim privativ de libertate.


Condamnă pe inculpatul Muntean Alin Mirel la pedeapsa închisorii de 3 (trei) ani pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de represiune nedreaptă, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 3 (trei) ani pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta sentinţă, inculpatul Muntean Alin Mirel urmând să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv, 1 an închisoare, în final, 4 (patru) ani închisoare, cu executare în regim privativ de libertate. Condamnă pe inculpatul Cean Nicolaie Ioan la pedeapsa închisorii de 2 (doi) ani şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 lit.a şi b Cod penal pe o durată de 3 ani, pedeapsă ce se va executa în condiţiile prevăzute de art.68 alin.1 lit.c Cod penal, pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de represiune nedreaptă, pedeapsă ce se va executa în regim privativ de libertate”, a informat ICCJ.

În plus, nstanţa i-a obligat pe Ioan Mureşan, Alin Muntean şi Nicolaie Cean, la plata sumelor de 97.632 lei cu titlu de daune materiale reprezentând diferenţe salariale şi 100.000 euro cu titlu de daune morale, în solidar, către partea civilă Traian Berbeceanu. De asemenea, i-a obligat să plătească, în solidar, părţii civile Berbeceanu Traian sumele de 37.206 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de judecată, respectiv de 15.759 lei reprezentând cheltuieli judiciare la urmărirea penală. Gheorghe Rusu a fost achitat pentru mai multe infracţiuni, dar a fost consamnat la de trei ani şi şase luni şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în stare de recidivă postexcutorie, pedeapsă ce se va executa în regim privativ de libertate. Anca Rusu a fost achitată pentru dare de mită, spălare a banilor, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată (134 de infracţiuni), Vasiel Urs a fost achitat pentru mărturie mincinoasă, complicitate la delapidare, complicitate la spălare a banilor, iar Mihai Mihalache a fost achitat pentru mărturie mincinoasă.

Decizia nu este definitivă, iar avocații au la dispoziție 10 zile pentru a declara apel.

1 COMENTARIU

  1. Cazuri ca acesta sunt foarte multe doar ca nu sunt mediatizate. Mergeti la instante la cazurile de coruptie si o sa auziti abuzurile anchetatorilor sau manipularile serviciilor de informatii. Anchetatorii ia de bun ce spun serviciile si trimit in judecata oameni incomozi sau care nu au obedienta necesara. Apoi…se minuneaza de achitari si de dosare facute anchetatorilor pentru abuz in serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.