Un nou candidat renunță la cursa pentru Primăria Arad și își anunță...

Un nou candidat renunță la cursa pentru Primăria Arad și își anunță susținerea pentru cel mai bine cotat independent UPDATE Și „țărăniștii”, de partea lui Bulumac

0
DISTRIBUIȚI

calin costea (3)

După Dan Cancel, candidat independent la primăria Aradului care s-a retras în favoarea lui Sebastian Bulumac chiar în ziua în care acesta şi-a depus candidatura, preşedintele partidului „Mândri că suntem arădeni”, Călin Gabriel Costea, desemnat să candideze pentru aceeaşi funcţie, a decis, la rândul lui, să renunţe la această competiţie, urmând să-l sprijine, la fel ca Dan Cancel, pe Sebastian Bulumac, cel mai important contracandidat al actualului primar Gheorghe Falcă.

Anunţul a fost făcut astăzi, în parcul „Mihai Eminescu”, locul pentru care, anul trecut, Sebastian Bulumac a reuşit să coaguleze o parte însemnată a societăţii civile pentru a protesta împotriva intenţiilor abuzive ale lui Falcă de a distruge acest simbol al Aradului.

Sebastian Bulumac, cele mai mari şanse

„Aradul are nevoie de o schimbare clară, şi mai ales rapidă. 12 ani de administraţie Falcă ne-au adus oraşul în situaţia în care îl vedem” a declarat Călin Costea. El a adăugat că, în timpul campaniei, a constatat că Sebastian Bulumac are şansele cele mai mari pentru a deveni primarul Aradului şi a a decis să-şi retragă candidatura în favoarea acestuia, cu atât mai mult cu cât au proiecte comune şi împărtăşesc aceleaşi valori.

sebastian bulumac
Sebastian Bulumac

La rândul ei, Adela Cristea, reprezentantă a societăţii civile care sprijină candidatura lui Sebastian Bulumac, a arătat că „e mult mai important să fim uniţi şi să facem o schimbare, cei care vor cu adevărat să avem o şansă trebuie să se unească împotriva unui grup de oameni care sunt foarte departe de valorile oraşului şi sunt preocupaţi doar de interesele lor”.


Senatorul Mihai Fifor a subliniat, la rândul lui, că susţine schimbarea administraţiei Falcă prin sprijinirea acestui proiect nou şi aproape inedit, în care un candidat este susţinut de PSD, de un partid local, de independenţi şi de societatea civilă, iar Sebasian Bulumac este convins că printr-o implicare cît mai mare a societăţii civile se poate face schimbarea. Numele lui Călin Costea este deja tipărit pe buletinele de vot iar susţinătorii lui sunt acum îndemnaţi să-l voteze pe Sebastian Bulumac şi lista de consilieri ai partidului „Mândri că suntem arădeni”, pentru a se putea realiza o majoritate în viitorul consiliu municipal.

Gheorghe Falcă, cercetat de ANI

Potrivit unui sondaj de opinie finalizat la sfârşitul săptămânii trecute, după o campanie foarte activă în care numărul susţinătorilor săi a crescut constant, Sebastian Bulumac era cu doar trei procente în urma lui Falcă, deşi la începutul campaniei nu avea prea multă notorietate, dat fiind că provine din societatea civilă. Deşi a beneficiat de un spaţiu de emisie privilegiat la posturile locale de televiziune, Gheorghe Falcă a refuzat în mod sistematic o confruntare directă cu Sebastian Bulumac.

Un viitor mandat al lui Gheorghe Falcă stă sub semnul întrebării şi pentru că, la solicitarea PRESSALERT.ro, Agenţia Naţională de Integritate a comunicat că se află în lucru „evaluarea respectării regimului juridic al conflictelor de interese de către Falcă Gheorghe, primar al municipiului Arad…”, dosarul de verificare datând din anul 2015.

UPDATE Tudor Caracioni, preşedintele PNŢCD Arad, a declarat că filiala pe care o conduce „susţine candidatura lui Sebastian Bulumac ca independent, noi apreciind valorile lui: umană, mangerială, organizatorică, deschiderea către dialog social şi nu în ultimul rând sorgintea locală: născut, crescut, şcolit, trăit în Arad. Este şi singurul candidat care poate întruni şi respecta valorile ancestrale ale PNŢCD: onestitatea, onorabilitatea şi moralitatea în politică. In hoc signo «9» vinces! Adică cu noi, 9 veţi învinge”. Pe buletinul de vot, Sebstian Bulumac e poziţionat la numărul 9.

sustinere pntcd

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.