Bacalaureat 2016: peste 4.000 de tineri din Timiș susţin proba scrisă la...

Bacalaureat 2016: peste 4.000 de tineri din Timiș susţin proba scrisă la Limba şi literatura română UPDATE 2 Câți elevi au fost eliminați din examen

0
DISTRIBUIȚI
bacalaureat scris
Liceenii timișoreni, la prima probă scrisă pentru Bac 2016. Foto: Arhivă

Zi plină de emoţii pentru 4.316 de absolvenţi de liceu din judeţul Timiş, care, astăzi, susţin prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, la Limba şi literatura română.

Până acum tinerii au susţinut probe de încălzire, adică cele de verificare a competenţelor, notate cu calificative. Nu mai puţin de 690 din cei 4.316 tineri care susţin examenul provin din promoţii anterioare, restul fiind absolvenţi din 2016. La nivelul judeţului Timiş au fost organizate 14 centre de examen şi un centru zonal de evaluare. Nouă din cele 14 centre de evaluare sunt situate în Timişoara. Alte două centre sunt situate în Lugoj şi câte unul în localităţile Sânnicolau Mare, Jimbolia şi Peciu Nou.

În materie de resurse umane implicate în organizarea şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat, la nivelul judeţului nostru au fost mobilizate 1.000 de cadre didactice care vor desfăşura diverse activităţi precum cele de membri ai comisiilor de Bacalaureat, vicepreședinți, asistenți sau profesori evaluatori. Pentru a asigura un sistem de notare corect, lucrările tinerilor vor fi corectate în alt judeţ.

Calendarul examenului este următorul:

4 iulie – Proba scrisă la Limba şi literatura română
5 iulie – Proba scrisă Limba maternă
6 iulie – Proba obligatorie a profilului
8 iulie – Proba la alegere a profilului și specializării
Afișarea rezultatelor se va face în 12 iulie, până la ora 16.00, iar depunerea contestaţiilor între orele 16.00 – 20.00, în aceeaşi zi. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru 16 iulie.

UPDATE Candidaţiii de la profilul real au de prezentat la proba scrisă de Limba şi literatura română viziunea despre lume și viață într-un roman interbelic, de analizat un text dintr-o piesă de teatru, dar şi de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor.


La profilul uman, primul subiect constă caracterizarea romanului psihologic şi analizarea unui text dramatic. La subiectul doi – rolul lecturii.

„Am avut romanul interbelic. M-am descurcat bine, sper la un 8 sau 9. La primele două subiecte a fost ușor, iar la al doilea de comentat rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor”, a declarat un elev care a susținut examenul la Liceul Pedagogic.

UPDATE 2 În județul Timiș au absentat 192 de elevi de la această probă a Bacalaureatului, cei mai mulți de la centrul de examinare de la Jimbolia, unde un elev a fost eliminat pentru că a încercat să copieze. Alți doi elevi au fost eliminați de la Liceul Alimentar, iar încă doi de la Liceul „Henry Coandă” din Timișoara. Toți cei cinci eliminați au fost prinși cu dispozitive handsfree.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.