Festivalul Inimilor, la ediția cu numărul 27. Vezi ce artiști urcă pe...

Festivalul Inimilor, la ediția cu numărul 27. Vezi ce artiști urcă pe scenă în următoarele zile FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-104613149">
Festivalul Inimilor
Festivalul Inimilor are loc în Parcul Rozelor. Foto: Constantin Duma

La Timişoara se desfăşoară în această săptămână cea de-a XXVII-a ediţie a uneia din cele mai cunoscute manifestări culturale ale orașului, Festivalul Inimilor, la care participă artişti din 11 ţări: Bulgaria, Chile, Columbia, Costa Rica, Republica Moldova, Polonia, Sri Lanka, Serbia, Turcia, Ucraina şi Ungaria. Alături de aceştia, sunt prezente la festival numeroase formaţii folclorice româneşti din întreaga ţară dar mai ales din Banat. După festivitatea de deschidere, din care n-a lipsit tradiţionala paradă a portului popular, au început spectacolele din Parcul Rozelor, programate la ora 19.30.

Vineri seară, de la ora 20,30, va fi prezent pe scenă şi ansamblul profesionist „Banatul”, care va oferi publicului iubitor de folclor un spectacol în cadrul festivalului. Acesta cuprinde momente de virtuozitate instrumentală, solistică şi coregrafică. Ansamblul „Banatul” va evolua cu suite de orchestră şi de dansuri bănăţene din zona de câmpie şi din cea de munte, cu formaţia de tineri şi cu trei cunoscuţi solişti – Mihaela Petrovici, Dumitru Teleagă şi Liliana Laichici. Orchestra este dirijată de Sebastian Roşca, iar coregrafia este semnată de celebrele cupluri Nicolae şi Brânduşa Stănescu şi Grigore şi Floare Munteanu.

Duminică, în ultima zi a festivalului, Muzeul Satului Bănăţean va găzdui, de la ora 11,00, un program de dans, muzică, şi o paradă a porturilor populare iar seara, de la ora 19,30, în Parcul Rozelor, festivalul se va încheia cu un regal folcloric oferit de ansamblurile participante.

Festivalul Inimilor a fost înscris în calendarul Comitetului Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice patronat de UNESCO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.