Din nou CIRC în plenul CL Timişoara, din cauza unor proiecte pe...

Din nou CIRC în plenul CL Timişoara, din cauza unor proiecte pe care aleşii ar fi trebuit să le voteze fără să le fi văzut. Cum s-a rezolvat problema

0
DISTRIBUIȚI

plen clt

Discuţii aprinse pe tema punctelor de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Timişoara, astăzi, după ce consilierul local Dan Idolu a avertizat că mai multe puncte care au fost introduse pe ordinea de zi nu au fost văzute de consilieri şi nici analizate de comisiile de specialitate în cadrul şedinţelor.

Idolu a comentat că „aceste comisii au votat pentru o şedinţă de plen, nu neaparat cea de astăzi. Fac propunerea să ne întâlnim luni în şedinţă de comisii şi să respectăm regulamentul. Respectăm sau nu regulamentul în prima şedinţă cu adevărat activă şi nu protocolară, ăsta e semnul de întrebare. Plecăm la drum cu acest compromis sau nu?”

Consilierul ALDE, Ilare Bordeaşu a atenţionat că nu este cazul ca aleşii locali să încalce regulamentul de funcţionare al CLT sub motivul că o comisie nu a reuşit să îşi facă activitatea la timp şi că anumite proiecte nu au fost dezbătute.


„Am cerut ca cei care se ocupă de împărţirea documentelor să le distribuie pe competenţa comisiilor. Eu am văzut ceva stupefiant. Toate actele vin la toate comisiile. Eu personal vreau să citesc actele, pentru că am pretenţia să vin cu propuneri constructive”, a spus consilierul ALDE.

Primarul Nicolae Robu a acuzat că proiectele au fost analizate şi discutate, dar că unele acte nu au ajuns în posesia consilierilor nefiind gata la timp. „Eu am spus că vă voi invita la discuţii prealabile. O parte dintre dumneavoastră nu aţi venit şi creaţi discuţii inutile. Eu voi continua să vă chem. Dacă voi constata că această atitudine este sterilă, pentru că aveţi o comandă politică, voi schimba şi eu modul în care procedez”, a atenţionat edilul.

Consilierul PSD Alfred Simonis a atenţionat că este ilegal ca proiectele care nu au fost dezbătute în comisii să fie introduse pe ordinea de zi. Pentru a preveni astfel de situaţii pe viitor, aleşii au decis ca proiectele care apar la două ore de la data convocării comisiei să fie considerate suplimentare. Ordinea de zi a fost aprobată cu 15 voturi pentru. Certurile au continuat după ce consilierul Ilare Bordeașu a acuzat că nu a văzut un proiect. Primarul Robu a oferit presei procesul verbal de la ședința de comisii, unde Bordeașu nu semnase că a participat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.