INEDIT Formaţia timişoreană Dara Project, turneu în şapte oraşe din China FOTO

INEDIT Formaţia timişoreană Dara Project, turneu în şapte oraşe din China FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Trupa timişoreană Dara Project a susţinut un turneu inedit în China
Trupa timişoreană Dara Project a susţinut un turneu inedit în China

Trupa timişoreană Dara Project a susţinut un turneu inedit în China, evenimentele reprezentând o experienţă cât se poate de interesantă pentru formația care s-a lansat în 2013.

„După ce am terminat de înregistrat primul nostru album, «Dreptarul Viselor», am făcut o listă cu case de discuri şi am trimis albumul la toţi cei care am considerat noi că sunt okay pentru Dara Project şi ne-am potrivi şi noi la rândul nostru bine cu ei. După foarte scurt timp am primit email de la Pest Productions, care este o casă de discuri din China. Ne-au spus că au ascultat albumul, le place foarte mult şi ar dori să ne semneze. Am semnat cu ei, şi după câteva luni am primit email de la Yiqi Liu de la casa de discuri Unknown Art Productions, el fiind şi unu din partenerii asociati de la Pest Productions. Mi-a spus că ei organizează un festival numit «Spirit Fest» în Xi’an, în 2016, şi că ar fi interesaţi să ne aducă acolo să cântăm. De aici a pornit totul. Noi am fost bineînţeles foarte încântaţi de invitaţie, am discutat despre condiţii, am discutat de un mic tur, am bătut palma, cum s-ar zice, şi toată lumea s-a apucat de treabă“, a povestit Inia Dinia din partea trupei timişorene.

Chiar dacă nu au mai cântat niciodată în Asia, muzicienii timişoreni au pornit la drum cu multă determinare şi au avut parte de un public care a reacţionat extrem de pozitiv.

„Am străbătut China de la nord la sud. Am parcurs distanţe enorme pentru un public cald şi voios. Pentru noi a fost ceva cu totul nou, nu am mai cântat în Asia niciodată, nu am ştiut la ce să ne aşteptăm aşa că am lăsat lucrurile să curgă de la sine. Tot turneul a fost foarte bine organizat aşa că nu am avut factori externi de stres, tot ce a trebuit să facem noi a fost să cântăm şi să ne facem treaba faţă de public cât mai bine posibil. Rezultatul a fost unul foarte bun. Reacţia publicului a fost extrem de pozitivă la toate concertele. S-au cumpărat multe albume. Oamenii veneau entuziasmaţi, ascultau muzica, se bucurau de piese, am văzut oameni care cântau piesele odată cu noi. Ei erau fascinaţi de noi, noi eram fascinaţi de ei. Am simţit încurajare şi suport la fiecare concert. Am avut parte şi de un concert cu totul aparte în Luoyang unde spre final lumea a început să se bată cu apă, cu baloane umplute cu apă, pistoale cu apă, atât publicul cât şi staff-ul clubului. Concertul nostru s-a terminat într-o mare distracţie noi aterizând în final în public bătându-ne cu apă la rândul nostru cu ei“, a mai spus Inia.

dara project china (1)„Era mai greu cu comunicarea“

Dara este un proiect timişorean constituit în 2013 din oameni cu backround muzical comun în scena locală. După plecarea din Negură Bunget, Fulmineos şi Inia Dinia au dorit să continue colaborarea, aşadar au apelat la muzicieni cu ajutorul cărora să poată dezvolta nişte idei deja existente, muzicieni pe care îi cunoşteau şi cu care colaboraseră în prealabil. În prezent Dara Project este compus din: Valentin Vizuroiu – voce, Fulmineos – chitară, Inia Dinia – clape, Hanos Puskai Peter – bas şi Daniel Iorga – tobe.

„Diferenţele între scena rock din România şi cea din China se simt cel mai tare pe partea organizatorică a concertelor de club şi în ce oferă fiecare locaţie în parte muzicianului pentru a-şi putea face datoria cât mai bine faţă de publicul care cumpără un bilet de intrare la concert şi vine să-i susţină muzica. Turneul nostru a fost foarte bine pus la punct. Tour managerul nostru, Yiqi Liu, s-a ocupat de noi să ne fie cât mai bine. A fost foarte profesionist şi a făcut o treabă excelentă, iar pentru asta îi mulţumim din suflet. La fiecare locaţie am avut hotelul lânga club, cea ce deja este un motiv de relaxare. Toate cluburile în care am cântat erau foarte profi şi foarte bine dotate, de la instalaţia de lumini pâna la instalaţia de sunet, iar ca backline totul era asigurat de fiecare locaţie în parte. Băieţii au avut parte de Mesa, Marshall, Orange, Laney, Ampeg, deci toată lumea fericită că sună bine. Inginerii de sunet au fost foarte deschişi, implicaţi şi bine intenţionaţi în a ne face să sunăm cât mai bine. Era mai greu cu comunicarea, noi nu vorbim chineză, ei nu prea vorbeau engleza, dar l-am avut pe managerul nostru de turneu, Liu, care era omul de legătură, el ştia exact ce ne trebuie şi cum trebuie să sunăm. Patronii de la fiecare club au fost extrem de săritori şi prietenoşi. Nu am avut număr limitat la băuturi (apă, bere, sucuri) şi mâncarea (foarte delicioasă peste tot) se servea la restaurant după fiecare soundcheck. Am fost în multe turnee în ultimi 10 ani şi pot să spun că cele mai bine organizate au fost Paganfest în 2012 şi turneul nostru cu Dara Project în China“, și-a amintit Inia Dinia.

Concertele timişorenilor au avut loc în oraşele Xi’an, Yinchuang, Lanzhou, Luoyang, Dongguan, Shenzhen şi Guangzhou. După turneul din China, trupa timişoreană a susţinut un concert şi în cadrul celebrului festival care se desfăşoară la Novi Sad, Exit Fest. „Exit este un festival cu tradiţie. Foarte bine organizat, îţi oferă ţie ca artist atât de mult professionalism încât nu prea ai încotro decât să te ridici şi tu la acelaşi nivel şi să îţi faci treaba cât mai bine posibil.


Am sunat foarte bine atât pe scenă cât şi pe faţă. Publicul, deşi nu a fost foarte numeros, cei care au venit să ne vadă au fost încântati şi interesaţi. S-a cumpărat şi «merch» după concert cea ce este o dovadă a faptului că ne-am făcut treaba bine şi muzica noastră este ascultată şi plăcută de publicul sârbesc Iar asta pentru noi este o mare bucurie. Eu personal am cântat de trei ori la Exit, cu formaţii diferite, şi de fiecare dată a fost o experienţă foarte frumoasă şi unică“, ne-a declarat Inia Dinia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.