Concert de muzică de fuziune la Timişoara, cu Lucian Nagy & Balkumba...

Concert de muzică de fuziune la Timişoara, cu Lucian Nagy & Balkumba Tribe. Vezi când are loc

0
DISTRIBUIȚI
Lucian Nagy & Balkumba Tribe vor susţine un concert inedit la Timişoara
Lucian Nagy & Balkumba Tribe vor susţine un concert inedit la Timişoara

Melomanii care apreciează muzica de fuziune vor avea parte de un inedit concert alături de Lucian Nagy & Balkumba Tribe, evenimentul urmând să se desfăşoare în data de 27 iulie, de la ora 22.00, la Taverna.

„Navigând pe meridianele culturilor lumii, muzicienii grupului «Lucian Nagy & Balkumba Tribe», virtuozi desăvârşiţi ai instrumentelor lor, ne ademenesc într-o călătorie spectaculoasă, încărcată de aventuri muzicale brodate pe canavaua unor imagini exotice provocatoare de reverii.Pentru toţi iubitorii muzicii genuine şi organice în acelaşi timp cu influenţe din diverse culturi ale Lumii, Balkumba Tribe reprezintă o experienţă şi o trăire unică în cadrul unui concert live“, au transmis organizatorii evenimentului.

Proiectul Lucian Nagy & Balkumba Tribe a luat naștere în 2014, la inițiativa lui Lucian Nagy. Primul concert susținut a avut loc la Berlin.


Ideea numelui de „Balkumba Tribe” a fost concepută tot de Lucian Nagy, în urma multor ani de studiu în sfera de „World Music”, fiind astfel fuzionate idei din cultura muzicală balcanică şi cea indo-africană. Apar şi influenţele din sfera jazz-ului şi a muzicii afro-latine, deoarece fiecare membru al grupului vine dintr-o zonă unde a studiat cu maeştrii ai acestui vast gen. Proiectul Lucian Nagy & Balkumba Tribe își propune să aducă muzica cât mai aproape de public, ridicarea nivelului muzical de profil, dar îndeamnă și la schimburi interculturale între membri din diferite comunități. Evenimentul de la Timişoara îi va aduce pe scenă pe Lucian Nagy (saxofon, flaut, kaval, bulgar, duduk și alte instrumente etnice), Gabriel Rosati (trompetă), Sebastian Spanache (clape), Johann Berby (bass), Csabi Pusztai (tobe) și Steve Brookfield (sunetist).

Formaţia se află într-un turneu internaţional, înainte de apariţia de la Timişoara urmând să susţină un concert în Budapest Jazz Club din capitala Ungariei, în data de 24 iulie.

Foto: Stefan Rudolf

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.