Cel mai mare festival de operă în aer liber din vestul țării,...

Cel mai mare festival de operă în aer liber din vestul țării, organizat în două orașe, începe azi. Cine participă la Opera Nights

0
DISTRIBUIȚI
castelul corvinilor lumini Opera Nights
Spectacol de lumini la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în cadrul Opera Nights.

Azi are loc deschiderea Festivalului Național de Operă în aer liber – Opera Nights. Aflat la ediția a șasea, festivalul, care a ajuns cel mai mare festival de operă în aer liber din România, va însufleți Castelul Corvinilor din Hunedoara și curtea interioară a Colegiului Național „Decebal” de la poalele Cetății Deva.

Publicul se va delecta cu spectacole celebre: Rigoletto, de Giuseppe Verdi, Carmina Burana, de Carl Orff, Madama Butterfly, Boema și Nunta lui Figaro. Seara de 15 iulie este dedicată Balului Operei, care propune anul acesta, pentru prima dată, o temă – anii ’20.


Astfel, Sala Dietei a Castelului Corvinilor va fi animată de către orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, Ansamblul Charleston Dansandra Deva și grupul vocal 3 o’clock din Cluj Napoca.

Alexandru Gruian, directorul festivalului, alături de soprana Daniela Vlădescu, directoarea Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, și totodată, de 5 ani, directoarea artistică a Opera Nights, au reușit să aducă laolaltă un ansablu impresionant de soliști și orchestre. Pe scenele de la Deva și Hunedoara vor urca, printre alții, Ștefan Ignat, Diana Țugui, Răzvan Săraru, Robert Nagy, Neivi Martinez, sub baghetele unor maeștri cunoscuți la nivel național și internațional – Tiberiu Soare, Gheorghe Stanciu, Radu Ciorei și Koichi Inoue.

„Acest festival este foarte important atât pentru noi, ca organizatori, cât și, mai ales, pentru județul Hunedoara. Ne dorim din suflet ca, în continuare, să putem evolua la fel cum am făcut până acum”, a spus directorul festivalului, Alexandru Gruian. „Spectacolele de la Hunedoara au, în mod cert, o ambianță specială datorată Castelului Corvinilor, însă credem că alegerea curții interioare a Colegiului Național «Decebal», situat chiar la poalele Cetății Devei, va oferi același sentiment plăcut spectatorilor și în serile de festival din Deva”, a mai adăugat el.

Biletele pentru spectacole costă 30 lei și se găsesc online pe Eventim și în rețeaua magazinelor partenere, iar mai multe detalii puteți afla de pe site-ul oficial al festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.