Reșița și-a numit în sfârșit viceprimarii, la aproape o lună și jumătate...

Reșița și-a numit în sfârșit viceprimarii, la aproape o lună și jumătate de la alegeri. Cum au decurs negocierile

0
DISTRIBUIȚI

primaria resita banatulmontan

Ieri a fost convocată şedinţa ordinară a Consiliul Local al municipiului Reşiţa, principalul punct pe ordinea de zi fiind alegerea viceprimarilor.


Potrivit presei locale, eforturile președintelui PSD Caraș-Severin Ion Mocioalcă au fost îndreptate spre o majoritate constituită cu PMP la care să adere şi „verzii”. Aceasta ar fi urmat să desemneze viceprimarii, favoriţi fiind chiar cei doi consilieri ai Partidului Verde. Preşedintele Partidului Verde, Paul Vasile, a dezminţit însă orice speculaţie privitoare la o colaborare cu PSD.

Pe de altă parte, şi primarul ales, liberalul Ioan Popa, s-a întâlnit cu consilierii liberali şi cu cei doi reprezentanţi ai Partidului Verde, în vederea stabilirii unor garanţii de sprijin politic. Lucrurile s-au tranşat prin alegerea celor doi viceprimari în persoana penelistului Adrian Dacica şi a lui Paul Vasile de la Partidul Verde. Ioan Narcis Chisăliţă şi Viorel Mutu, propuneri pentru care a optat în cele din urmă alianţa PSD-PMP, n-au reuşit să întrunească numărul suficient de voturi, liberalii şi „verzii” având un vot în plus.

Primarul Popa a reuşit să impună mai multe proiecte de hotărâre, chiar dacă, pentru acest lucru, a fost nevoit să convoace o şedinţă de consiliu extraordinară ad-hoc, desfăşurată în continuarea celei dintâi într-o atmosferă nu lipsită de tensiuni şi acuze venite din partea opoziţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.