Motivul pentru care șeful CJ Timiș cere un raport privind starea de...

Motivul pentru care șeful CJ Timiș cere un raport privind starea de sănătate a locuitorilor județului

1
DISTRIBUIȚI
consiliul judetean timis (3) sorin grindeanu cj timis
Șeful CJ Timiș vrea să știe cât de sănătoși sunt locuitorii județului. Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

Cerere specială adresată de preşedintele CJ Timiş în plenul de vineri, către Comisia de sănătate. Sorin Grindeanu a cerut ca membrii comisiei să se îngrijească de întocmirea unui raport privind starea de sănătate a locuitorilor din judeţul Timiş.

„Am mai avut discuţiile astea. Ştiu că au demarat în comisie, cred că e normal ca noi, ca şi instituţie, la fel cum e normal, cred, şi Primăria Timişoara ca şi instituţie să aibă un raport privind starea de sănătate a cetăţenilor, în cazul nostru din judeţul Timiş şi în cazul celorlalte localităţi, aşa cum sunt arondate. Acest raport privind starea de sănătate trebuie să ducă la o strategie.


Fiind o instituţie care investeşte în sănătate, trebuie să investim în urma acestei strategii că putem să investim în lucruri care poate nu au o incidenţă aşa de mare şi scăpăm din vedere multe lucruri, poate boli sau alte asemenea lucruri care au incidenţă foarte mare, iar această strategie e dată în urma acelui raport. Sigur, există diverse prevederi legale, dar fiecare drum de o mie de kilometri începe cu un singur pas şi e bine să avem un raport privind starea de sănătate a cetăţenilor din judeţul Timiş şi nu numai, dar acesta ar fi primul”, a explicat Grindeanu.

În ceea ce priveşte investiţiile în Sănătate, pe anul 2016 CJ Timiş a alocat sume importante de bani pentru mari proiecte. 7.200.000 de lei au fost alocaţi pentru mutarea Clinicii de Psihiatrie de pe strada Iancu Văcărescu la marginea comunei Giroc, în fosta Unitate Militară. CJT a repartizat suma de 760.000 de lei pentru cumpararea a două autosanitare pentru Serviciul de Ambulanţă al judetului Timiş și 135.000 lei pentru studiul de prefezabilitate in vederea construirii unei maternităţi situate lângă spitalul judeţean. Nu mai puţin de 8.200.000 au fost alocați exclusiv pentru Spitalul Judeţean Timişoara. 1.500.000 de lei vor fi folosiţi pentru extinderea unui corp de cladire care aparține de Casa Austria şi 1.200.000 de lei pentru modernizarea morgii. Alte 2.000.000 de lei vor merge pentru investiţii la lifturi şi reamenajarea blocului operator.

1 COMENTARIU

  1. Sa ceara și el un raport despre spaga din spitale și condițiile cu infecții din spitale sa ceara și sa se dea public aceste rapoarte . Sa ceara raport despre furtul din spitale și plăti nejustificate către furnizorii de servicii sa vedem Cum se unfla prețul la materiale și investiții către spitale . Sa ceara un raport despre medici care sunt și la stat și la privat . Săracul de el nu știe ce raport sa ceara . Cere și el un raport despre bolnavii din Jud Timis . Și nu rezolva nimic .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.