Simonis îl trimite pe Robu să joace Pokemon Go prin Timișoara, ca...

Simonis îl trimite pe Robu să joace Pokemon Go prin Timișoara, ca să optimizeze funcționarea semafoarelor. De ce am putea plăti proiectul de la bugetul local

0
DISTRIBUIȚI

semafoare sens giratoriu calea sagului 1

40.000.000 de lei, atât ar putea plăti municipalitatea timișoreană de la bugetul local pentru implementarea proiectului de trafic management, a avertizat astăzi consilierul local PSD Timiș, Alfred Simonis, care spune că proiectul ar fi trebuit să fie funcțional de la 30 iunie, pentru ca banii absorbiți până la data de 31 decembrie 2015 să poată fi decontaţi de la UE.

Situația din teren pare să confirme ipoteza pesedistului, dat fiind faptul că în multe locații semafoarele instalate nu sunt funcționale.


În vreme ce primarul Nicolae Robu se laudă cu o rată de implementare a proiectelor europene de 100%, Simonis spune că a auzit, pe surse, că pentru proiectul de trafic management ar fi fost obținută o amânare de la Uniunea Europeană, amânare care se leagă de data la care trebuie să fie finalizat proiectul.

Grija primăriei față de implementarea proiectului a fost criticată de Simonis, care a prezentat un contract privind un studiu pentru optimizarea proiectului de trafic management. Studiul a fost realizat de firma Smart Technology Research and Consulting SRL, cu sediul în București, pentru suma de 29.000 de euro, în luna aprilie, în condițiile în care atribuirile directe se fac până în suma de 30.000 de euro.

„Sunt curios dacă se vor pierde acești bani, cum va clama domnul Robu că este cel mai mare «absorbant» de fonduri euopene din această țară? (…) Solicităm sinconizarea acelor semafoare. Vrem să vedem și noi acea undă verde pe care o tot clama Nicolae Robu. Pentru că acum te tot oprești la semafoare din 100 în 100 de metri, dar din sensul celălalt nu circulă nimeni. Circulă o glumă acum, că în Timișoara e mai complicat să găsești o intersecție liberă decât un Pokemon. Poate se apucă și domnul primar de acest joc și vede că orașul este blocat”, a declarat Simonis.

Acesta a lansat un apel public către Robu, prin care i-a cerut să facă publice datele privind banii plătiți de la bugetul local pentru proiectul de trafic management.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.