Traficul din Timişoara şi Timiş, sub semnul DEZASTRULUI. Ce probleme a identificat...

Traficul din Timişoara şi Timiş, sub semnul DEZASTRULUI. Ce probleme a identificat Nicolae Istrat, fostul şef al Poliţiei Rutiere Timiş

2
DISTRIBUIȚI

centru trafic (6)

Probleme peste probleme în traficul din Timişoara au fost identificate, astăzi, de Nicolae Istrat , membru ALDE Timiş şi fost şef al Poliţiei Rutiere Timiş, în cadrul unei conferințe de presă.

„Am luat parte la multe discuţii, oameni din diverse spectre profesionale se sesizează chiar fără să aibă o pregătire cu privire la unele să le numim nereguli, pentru că trebuie să le spunem pe nume chiar dacă cineva se supără pe noi. Zicala unde e lege nu e tocmeală ar trebui să funcţioneze şi dacă instituţiile statului nu respectă reglementările prevăzute atunci ne putem la infinit să criticăm participanţii la trafic ba că sunt tineri, ba că sunt neatenţi, ba că sunt neinstruiţi şi noi cei care exercităm autoritatea prin instituţiile pe care le reprezentăm în stradă (…) orice amenajare în trama stradală se face cu avizul Poliţiei Rutiere.


(…) Ca și județ cred că ar trebui să avem mai multe pretenții de la noi și să facem ca acest oraș să se evidențieze pozitiv. Cred că legat de aceste multiple semafoare pe care noi le găsim postate în trafic din trei în patru metri gândiţi-vă că un autovehicul are o lungime de aproximativ trei metri. Dacă la primul semafor a oprit o maşină va prinde cel de-al doilea semafor, cu portiera din mijloc. (…) Am sperat ca toate măsurile de management în oraşul nostru să îmbunătăţească traficul. De exemplu în Calea Şagului. Iată că nu se întâmplă aşa. Cred că aceste măsuri de îmbunătăţire a traficului rutier ar scopul de a îmbunătăţii traficul, însă vedem că nu este aşa”, a atenţionat Istrat, care este consilier local ALDE la Făget.

O trecere în revistă pe scurt a problemelor identificare de expertul în trafic sună astfel: sensul de la intrare în Timişoara, din Calea Buziaşului la intrare în municipiul Lugoj, pe drum cu patru benzi de circulaţie, sens giratoriu în axul drumului, din cauza căruia au loc accidente de circulaţie. O altă problemă se leagă de prezenţa unei staţii de autobuz amplasate în intersecţia de la sensul giratoriu din Buziaşului de la AEM, staţie care ar fi trebuit amenajată după intersecţie şi cu privire la care directorul RATT, Ioan Goia, refuză să ia măsuri. Situaţia nu este mai roz nici în cazul staţiilor pentru taxi, multe din care sunt amenajate şi ele înainte de interesecţii. Nici panourile de informare din intersecţii nu sunt tocmai legale.Vorbim despre atenţionările legate de aruncarea chiştoacelor de ţigări sau despre avertizările legate de cerşetori, care, conform legii, nu ar trebui montate la distanţe mai mici de 50 de intersecţie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.