Ionuț Popa răsuflă ușurat: ”Nici noaptea nu vedeam ce pot să schimb...

Ionuț Popa răsuflă ușurat: ”Nici noaptea nu vedeam ce pot să schimb rapid”. La ce gest au recurs cei de la CSU Craiova după eșecul cu ACS Poli

1
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa, mulțumit de jocul elevilor săi cu Dinamo
Ionuț Popa, victorios în premieră în Liga I cu ACS Poli

ACS Poli Timișoara a câștigat în această seară primul joc din actualul sezon al Ligii I, punând totodată capăt și secetei personale a tehnicianului Ionuț Popa pe prima scenă. Antrenorul bănățean a recunoscut că ajunsese cam la ”capătul” soluțiilor. Din păcate, după meci, nici ”principalul” Gheorghe Mulțescu și niciun alt oficial al Craiovei nu a discutat cu reprezentanții media.

Clubul oltean a decis să nu discute cu presa după meci, deși prezentarea la conferință e obligatorie. Se pare că decizia a fost a conducerii, care a simțit că CSU a fost ”furată” azi. Principala fază acuzată e cea la care Bărbuț a obținut un penalty.

În schimb, a fost în fine bucurie în tabăra bănățeană. ”Am trait așa după meciul cu Botoșani, poate cea mai tristă perioadă a mea ca antrenor. Nici noaptea nu vedeam ce pot să schimb rapid. Au revenit la pregătire după o zi liberă, tocmai să uite de acel necaz. Poate ”psihicamente” am schimbat ceva, cum spun italienii, am schimbat și formula de start, și sistemul, cu atacant fals.


Am dezvoltat pe laterale. Craiova a apăsat pe accelerație în partea a doua. Cu jucătorii lor de valoare au schimbat scorul. Popovici a intrat cum trebuie un atacant. Nu credeam că echipa rezistă fizic sincer. Mă bucur că au rezistat”, a declarat Ionuț Popa.

Tehnicianul a explicat la final că expulzările lui Elek, Doman și Neagu nu sunt definitive, deși acum aceste decizii ar putea părea mai degrabă inspirate: ”Aș spune măsurile, nu dure, sunt temporare. Eu nu prea discut așa mult cu jucătorii… cu Elek a fost doar acea discuție”. Popa a comentat în stilul caracteristic supărarea oltenilor. ”Dacă n-a fost penalty, sunt supărat. Popovici mergea spre poartă, clar a fost faultat… Eu ce să fac cu ei, să mă cert. I-am lăudat că-s buni, că aș avea nevoie de 4-5 jucători de la ei (n.r. CSU)… Pe Kay l-am intrebat ce s-a întâmplat și a spus că n-am dat dovadă de fairplay”, a mai spus Popa.

”Lui Elek i-am spus să se pregătească bine că va fi în primii 5-6 din țară. Poate meciul următor joc fără vârf”, a adăugat Ionuț Popa. ”Atitudinea, determinarea și le-am spus să lupte în spiritul fotbalistic al Timișoarei”, a fost o altă replică a tehnicianului bănățean.

Ajunsă la -11 prin această victorie, ACS Poli are în runda a șasea meci tot acasă, cu CFR Cluj.

1 COMENTARIU

  1. bine d-le Popa ,macar aprecierile dumitale sa ne mai descreteasca fruntile !,poate va veni si jocul mai bun.,care atrage suporterii si spectatorii.Cereti o planificare a jocurilor (cand se poate ) in cuplaj cu ASU Timisoara.De ce nu ? sunt convins ca majoritatea timisoarenilor s-ar uita cu placere la ambele meciuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.