Şeful ALDE Timiş crede că Tăriceanu trebuia să intre în faţă să...

Şeful ALDE Timiş crede că Tăriceanu trebuia să intre în faţă să îşi ridice permisul pentru că e cetăţean de rangul I. Vezi întreaga PLEDOARIE ABERANTĂ prin care îl apără

4
DISTRIBUIȚI
alde timiș marian cucsa
Marian Cucșa, al doilea de la dreapta la stânga, este șeful ALDE Timiș

Blamat de o țară întreagă pentru că a intrat să își ridice permisul de conducere înainte de orele de program, în timp ce alte sute de români stăteau la coadă, șeful Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, are apărători în rândul membrilor ALDE, formațiune pe care o conduce. Noul șef al ALDE Timiș, Marian Cucșa, a făcut astăzi o serie de declarații sarvuroase pe tema scandalului permisului de conducere.

„Vreau să vă spun punctul meu de vedere foarte scurt și clar. În primul rând, Călin Popescu Tăriceanu a fost să își ridice permisul personal și putea să își trimită un consilier sau pe cineva. Din respect a mers personal, a mers înainte de program și nu văd înaintea cui a intrat să își ridice permisul de conducere având în vedere că nimeni nu avea posibilitatea să intre să își ridice permisul de conducere. Să vedem pe fond care este cea mai gravă problema că un om și-a ridicat permisul sau că este coadă? Haideți să rezolvăm să nu mai stea oamenii la coadă, că nu cred că numai în ziua aia sunt cozile interminabile la permise sau alte instituții publice. Eu cred că problema este să rezolvăm să nu se mai stea la coadă, nu că a mers Călin Popescu Tăriceanu și este un subiect de DNA să fie anchetat că și-a luat permisul, e o chestie aberantă.


Pe de altă parte, haideți să vedem dacă nu este mai grav că președintele României, Klaus Iohannis, în fiecare weekend în care nu este în concediu blochează Valea Oltului cu coloana oficială după cum știți, a fost și amendată o persoană că nu s-a dat din calea coloanei. A cheltuit 780.000 de lei doar pentru excursii, parfumuri. Haideți să vedem care sunt problemele reale, nu chestii de can can politic”, a spus acesta.

Întrebat dacă ar apela la pile pentru a-și ridica permisul fără a sta la coadă, Cucșa a comentat că „dacă aș fi al doilea om în stat, cu siguranță aș avea alte atribuțiuni mai importante decât să stau la o coadă pentru a-mi ridica permisul de conducere. Ar trebui să fie reglementat din punct de vedere legal, probabil că este o lipsă și se va reglementa. Sunt două – trei persoane în stat, primul om în stat, al doilea om în stat, premierul… în mod normal au alte atribuții. Ai o vizită oficială și nu poți să ții pe nu știu ce ambasador sau președintele unui stat, că e o chestie normală, suntem oameni. Trebuie să îți iei și permisul de conducere. E limpede că atât Călin Popescu Tăriceanu cât și ALDE este o țintă pentru că e în creștere, știți foarte bine sondajele. Pe de altă parte, haideți să facem un recensământ după 1990 să vedem până acum câți șefi de stat sau președinți ai Senatului au stat la coadă când au ridicat un permis sau un buletin. Pe seama niciunuia nu s-a făcut scandal cum se face acum. Eu nu cred că Traian Băsescu sau Klaus Iohannis sau Emil Constantinescu au stat la coadă să ridice un permis. (…) Trebuie modificată legea să vedem exact nevoia, să modificăm legea pentru suplimentarea personalului. Din păcate, domnul Tăriceanu nu are majoritate și nu poate să facă legi. (…) Să vă spun un lucru. Dacă căutăm părți negative la cineva, găsim indiferent de persoană. Nu cred că asta este o problemă gravă care să afecteze societatea”.

După ce a jurnaliștii au cerut să știe dacă în opinia sa în România există cetățeni de rangul I sau II, Cucșa a declarat că „toți cei de masă sunt cetățeni de rangul I. Mi se pare normal să existe o lege prin care să se permită accesul demnitarilor de rangul I sau II, ca pe perioada cât sunt președinte sau șef al Senatului să poată să meargă să își ridice permisul pentru a nu împiedica alte activități pe care le are din punct de vedere administrativ”.

4 COMENTARII

  1. Bai Cucseo, dar o lege ca voi sa furati fara sa fiti sanctionati penal, nu vrei?
    Ca doar de asta ati intrat in politica, ca sa furati.
    Orice om care se respecta o face in profesie, nu ca tine, un ratat, un neica nimeni.
    Jigodie!

  2. Cand un print de sange al unei monarhii de prin nordul Europei, a profitat de pozitia lui ca sa-si faca loc sa mearga cu girofarul pentru un interes personal, a fost sanctionat si Casa regala a iesit in mass-media si a prezentat public scuzele de rigoare. Si i s-a luat printului garda si girofarul. La noi, parvenitii vor legi pentru privilegii. Chiar ca sa te fereasca Dumnezeu de prostul care s-a ajuns!

  3. Credeam ca sange tanar in politica ar fi o idee buna, dar cu astfel de idei se pare ca si lupii tineri sunt pervertiti. Din pacate cu astfel de atitudine, dupa ce parlamentarii si-au votat deja pensii si alte privilegii, nu cred ca vom ajunge niciunde. Vreti pensii , vreti privilegii, dar de ce nu vreti sa raspundeti pentru absentele din Senat, Camera, sau pt incompetente. Marian sunt dezamagit, desi nu ma asteptam la foarte mult !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.