SCINDARE Becicherecu Mic va avea o nouă echipă, în timp ce ”americana”...

SCINDARE Becicherecu Mic va avea o nouă echipă, în timp ce ”americana” Mama Mia își caută stadion în Timișoara. Pe ce nume exotice mizează ”pizzerii”

0
DISTRIBUIȚI
Mama Mia - ASU Poli T (34)
Alin Culda, unul dintre ”supraviețuitorii” echipei Mama Mia de anul trecut

Preluată de un om de afaceri bănățean plecat în America, George Sângeorzan, divizionara a treia Mama Mia Becicherecu Mic pare să își caute busola prin Capitala Banatului. La ”pizzeri” au sosit și doi jucători latino-americani, dar se mai așteaptă cel puțin șase mutări după ce a căzut înțelegerea cu Marcel Băban. Pe acest fond, în comuna timișeană s-a decis formarea unei noi echipe, denumită ACS Fortuna și care va începe noul sezon din Liga a VI-a (Promoție).

Pregătită de Cosmin Stan, se poate spune că CS Nuova Mama Mia a avut un start bun de sezon, cu victorie în Cupa României, scor 3-2 pe terenul Voinței Lupac (L4 Caraș). Nou sositul Claudiu Matiș (Electrica) a reușit o dublă, în timp ce celălalt gol a fost marcat de Zoran Radu, revenit de la Sebiș. Tot de la formația arădeană s-a întors și Zurbagiu. Denis Ciobanu (junior împrumutat de la ACS Poli), Marius Toma (Mașloc), Dinu Rebenciuc (ex-ASU Poli) și portarul Alex Ciui (Ripensia) sunt alte sosiri certe la ”pizzeri”. Totuși, deși au fost legitimați pentru meciul de Cupă, Ionuț Macovei, Raul Doda, Sebastian Micu, Catrici și Adrian Gheorghioiu, vor trebui să se întoarcă la Jimbolia deoarece a picat înțelegerea cu Marcel Băban. În aceste condiții Stan și compania continuă căutările, pe lângă alți jucători așteptați deja să semneze.

Latino-americani ”pizzeri”

Cel mai probabil din 20 august vor fi legitimați și doi dintre cei mai exotici jucători ai C-ului, Jairo Jose Aquino și Heriberto Ponce Junior, parte a investiției ”americane” la Mama Mia. Primul are 26 de ani și a activat în Moldova ultima dată, având două apariții în prima ligă pentru Academia UTM Chișinău.


Cel de-al doilea, în vârstă de 25 de ani, a mai activat în SUA doar la nivel de amatori, în zona California. ”Ponce jr. e un jucător care a evoluat doar la amatori în Statele Unite, are calități, el și Jairo Aquino se antrenau deja cu noi, chiar dacă au alte origini ambii s-au născut în State. Vor fi legitimați în următoarele zile, ambii sunt mijlocași centrali, Aquino poate evolua și în lateral”, a declarat Cosmin Stan pentru PRESSALERT.ro. Alți doi jucători tineri care vor semna sunt Alin Pricop, junior născut în 1999, și Andrei Dumiter (ex-Giarmata), ambii de la LPS Banatul. Cu toate acestea, mai e nevoie de jucători, lotul actual fiind restrâns la circa 15 nume. ”Cum a picat această înțelegere eu mai am nevoie de șase jucători… Nu putem vorbi deocamdată de un obiectiv. Ne dorim să jucăm un fotbal bun”, a precizat Stan.

Capitolul despărțiri e unul amplu după ultimul sezon, mulți jucători fiind la final de contract. Practic doar portarul Culda și câțiva juniori au rămas din vechiul angrenaj. Dacian Bârză a ajuns la Dumbrăvița, Centea la Ghiroda, Silaghi la CSM Lugoj, Tăbăcaru la Ghiroda, Jichici la Chișineu Criș (L4 Arad) iar Telescu și Niță au ales ASU Poli.

Cea mai spinoasă problemă a ”pizzerilor” acum e cea a stadionului. Echipa se pregătește pe CFR, dar se poartă discuții fie pentru acestă arenă, fie pentru omologarea Electricii, tot din Timișoara. Astfel, Mama Mia a părăsit de tot localitatea de naștere după ce în sezonul trecut mai evoluase pe ”Comunalul” din Becicherecu Mic. Problema arenei se vrea stabilită în acestă săptămână. Sâmbătă ”pizzerii” dispută un joc amical în deplasare cu CSM Școlar Reșița iar miercurea viitoare va avea probabil jocul din următorul tur al Cupei României. Nu se știe exact nici acum când începe Liga a III-a, ultimele zvonuri spun că o întâlnire programată la FRF în acest sens se amână și probabil startul se va da prin 2-3 septembrie.

Apare ACS Fortuna Becicherecu Mic

O serie de jucători de la Mama Mia s-au mutat chiar la noua formație din Becicherecu Mic. ACS Fortuna, care va fi susținută de autoritățile locale și primarul Raimond Rusu din informațiile noastre, îi va avea la începutul Ligii a VI-a pe experimentații Cioancă, Luță, Lorincz și Bănică. Echipa locală va prelua și formația feminină și se va preocupa de creșterea tinerilor din comună. Aparent culorile echipei sunt alb și roșu, bineînțeles echipa nouă va juca pe ”Comunalul” local. La un moment dat, de altfel, se punea în discuție schimbarea numelui clubului Mama Mia, cu care localitatea Becicherecu Mic în sine se pare că nu va mai avea nicio legătură, în Fortuna, nume al unei mai vechi echipe locale. Prin urmare fără legătură nici cu Fortuna din Covaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.