CNADNR, răspuns-surpriză pentru primarul Robu: centura Timișoarei este în Masterplan. Vezi când...

CNADNR, răspuns-surpriză pentru primarul Robu: centura Timișoarei este în Masterplan. Vezi când va avea loc licitația pentru atribuirea lucrării

0
DISTRIBUIȚI

inaugurare drum ohaba forgaci - racovita (2)

Oficialii CNADNR au transmis, vineri un răspuns public primarului Nicolae Robu care și-a propus să-i scoată, sâmbătă la ora 11.00, pe timișoreni în stradă ca să ceară finanțare pentru șoseaua de centură a orașului.

Timișorenii vor avea șosea de centură după anul 2018. Concret, cei de la CNADNR arată că aceasta e cuprinsă în Masterplan. De asemenea, ei estimează că licitația pentru lucrare va fi organizată în a doua jumătate a anului viitor.

”Conform proiectelor prevăzute în Masterplan, CNADNR SA are ca obiectiv realizarea variantei de ocolire Timişoara Sud. (…) Aşa cum este prevăzut în Master Planul General de Transport, se estimează că lucrările vor demara în perioada 2017-2018.


Astfel, ţinând cont de necesitatea revizuirii documentaţiilor de proiectare şi obţinerea Autorizaţiei de Construire, cât şi de finalizarea procedurilor de expropriere, estimăm că lansarea licitaţiei pentru execuţie va avea loc în semestrul II al anului 2017”, au transmis reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi.

„În prezent este în analiză documentaţia existentă în vederea identificării studiilor necesare a fi revizuite pentru a fi adaptate la noile normative/reglementări/STAS-uri (Studiu de Trafic, Analiza Cost Beneficiu, evaluarea de impact asupra siguranţei rutiere şi auditul de siguranţă rutieră, etc.), în vederea promovării spre execuţie a obiectivului în cel mai scurt timp”, mai spune comunicatul CNADNR.

Vestea bună pe care o transmit oficialii drumurilor Naționale e că sursa de finanțare pentru centură e asigurată, având în vedere că obiectivul e cuprins în perioada de finanţare 2014 – 2020 (POIM).

Valoarea totală a investiţiei este de 521.787.000 lei cu TVA, reprezentând costurile aferente execuţiei lucrărilor, achiziţiei terenurilor necesare, serviciilor de consultanţă, asistenţă tehnică şi proiectare, protecţia mediului şi asigurarea utilităţilor necesare proiectului. „Varianta de Ocolire Timişoara Sud, pe lângă beneficiile locale, are ca principală atribuţie fluidizarea traficului intern şi internaţional care intră în ţară prin Stamora Moraviţa, se desfăşoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara şi se îndreaptă către centrul ţării pe DN 6 sau pe Autostrada Arad – Timişoara – Lugoj”, se mai arată în textul CNADNR.

Chiar și cu acest răspuns din partea autorității centrale, primarul Timișoarei a anunțat că mitingul programat pentru sâmbătă rămâne valabil.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.