Sărbătoare EXOTICĂ pentru România, pe Clisura Dunării. Vezi unde are loc, de...

Sărbătoare EXOTICĂ pentru România, pe Clisura Dunării. Vezi unde are loc, de 17 ani, Festivalul Smochinelor

1
DISTRIBUIȚI

dulceata-de-smochine-1024x707Există un loc în Banat unde smochinii cresc ca la ei acasă. Dealurile sunt pline de livezi de smochini, iar sătenii sunt specialiști în a prepara cele mai gustoase dulcețuri.

În comuna Șviniţa, pe Clisura Dunării, care se mai numeşte şi „tărâmul smochinelor”, ajunge un curent de aer mediteranean, care face ca aici și numai aici să înflorească smochinii.


Primăria Șviniţa organizează sâmbătă, 3 septembrie, cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Smochinelor, o zi cu tradiţionalele concursuri, în care se vor premia cea mai bună dulceaţă de smochine şi cea mai bună ţuică realizată din aceste fructe.

maxresdefault

De anul acesta, dulceaţa de smochine de Șviniţa este marcă înregistrată la OSIM, în urma demersurilor făcute de primarul Nicolaie Curici. În continuare s-a depus documentația pentru înregistrarea, ca marcă, a țuicii.

Sâmbătă, la Șviniţa, gospodarii vor prepara la faţa locului, în cazane, dulceaţă şi ţuică de smochine, după rețetele secrete ale fiecăruia, pentru turiştii care vor veni în zonă şi vor vizita una dintre cele mai vechi aşezări din Banat populată cu etnici sârbi.

1 COMENTARIU

  1. „În comuna Șviniţa, pe Clisura Dunării, care se mai numeşte şi „tărâmul smochinelor”, ajunge un curent de aer mediteranean, care face ca aici și numai aici să înflorească smochinii-spune autoarea articolului.
    Pe Aleea Ionel Perlea exista un smochin care „aici si numai aici”,infloreste si rodeste din belsug smochine in fiecare an.Ooo,am gresit .Nu numai aici ,si la Svinita sunt smochini.

    Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2016/09/sarbatoare-exotica-banat-vezi-unde-loc-de-17-ani-festivalul-smochinelor/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.