Nicolae Robu, după protestul părinților de la Generală 16: „Nu e nicio...

Nicolae Robu, după protestul părinților de la Generală 16: „Nu e nicio problemă ca elevii să meargă înapoi”. În ce condiții crede că mutarea copiilor în altă locație ar fi fost o greșeală

0
DISTRIBUIȚI
protest-scoala-generala-16
Protest la Școala Generală 16

Prima zi de şcoală a debutat cu stângul în Timişoara. Dacă ambuteiajele temute de şoferi au lipsit din peisaj, începutul anului școlar a avut totuși nemulțumiții lui, la Școala Generală 16.

Primarul Nicolae Robu şi şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, au făcut un tur al şcolilor de top. Rând pe rând, elevii de la liceele Grigore Moisil, Nikolas Lenau, C.D, Loga sau Colegiul Bănăţean au primit felicitări pentru rezultatele bune obţinute de-a lungul anilor, dar şi promisiuni de mai bine.


În tot acest timp, părinţii elevilor de la Şcoala Generală numărul 16 au venit la şcoală înarmaţi cu pancarte pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de mutarea unei părţi a elevilor în o altă clădire, pentru ca aceştia să meargă la ore de dimineaţă. Prezent în faţa jurnaliştilor, Nicolae Robu nu a pomenit niciun cuvânt despre protestul de la Generală 16, vorbind doar despre liceele din centrul oraşului. Edilul a făcut şi un apel către profesori, să nu se resemneze, ci să lupte pentru a primi salarii mai mari.

Întrebat despre situaţia de la Generală 16, Robu a comentat că „m-am informat despre ce s-a întâmplat. Nu m-am ocupat eu de lucrurile acestea. Am înţeles că a fost solicitarea şcolii ca elevii din clasa pregătitoare şi clasa a IV-a să fie duşi în acea locaţie pentru ca toată lumea să poată face cursurile de dimineaţa. Din punct de vedere al primăriei, nu e nicio problemă să meargă înapoi la Şcoala generală numărul 16. Asta o decide conducerea şcolii. Noi evident că punem la dispoziţie tot ce avem şi conducerea şcolii ia decizia care e mai bună pentru şcoală. Eu am înţeles că spaţiile sunt folosibile, am înţeles că părinţilor nu le convine că locaţia este în cu totul altă parte. Nu ştiu, repet, eu nu am văzut acele încăperi, dar presupun că nu ar fi făcut mutarea conducerea şcolii dacă ele nu sunt corespunzătoare. Dacă ele sunt necorespunzătoare, atunci a fost o greşeală că s-a produs mutarea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.