Timișorenii, așteptați la un concurs de alergare de 24 de ore, în...

Timișorenii, așteptați la un concurs de alergare de 24 de ore, în acest weekend. Vezi unde va avea loc

0
DISTRIBUIȚI
supermamici
Concurs de alergare timp de 24 de ore, la Timișoara.

La Timișoara este organizat un concurs unic în România, în acest sfârșit de săptămână. Supermămicile alergătoare, alături de Asociația IDEAS, organizează sâmbătă, 24 septembrie, competiția de alergare „Super 24h„, în Parcul Copiilor. Concursul se adresează alergătorilor de anduranță care iubesc alergarea pe distanțe lungi și conține patru probe.

Astfel, ultra-atleții vor alerga timp de 12 ore sau 24 pe o buclă cu lungimea de 1 km 244 m din Parcul Copiilor, individual sau în ștafetă.


Pe parcursul celor 12 de ore, respectiv 24 de ore, participanții vor putea alerga, merge la pas, dormi, lua pauze pentru a se alimenta. La final, va fi declarat câștigător atletul/ștafeta care a adunat cei mai mulți kilometri în 12 ore, respectiv 24 ore.

„Ideea de a organiza concursul de alergare „Super 24h” a apărut din dorința de a oferi ultra-atleților din România oportunitatea de a-și descoperi și de a-și depăși limitele actuale în alergare. În momentul de față, România este singura țară din Uniunea Europeană care nu are încă o echipă de ultra-atleți care să o reprezinte la Campionatele Europene și Mondiale de Ultra-atletism, deși această nișă este în continuă creștere la noi în țară, iar numărul ultra-atleților este din ce în ce mai mare de la un an la altul”, transmite Diana Amza, organizatorul alergării.

Timișoreanca îndrăgește alergarea de anduranță și a parcurs la rândul ei distanțe de ultramaraton de 52 km, 61 km și 100 km. Ea este de părere ca lecțiile oferite de alergarea de anduranță pot fi aplicate inclusiv vieții de zi cu zi.

Mai multe informații despre concursul de alergare „Super 24h” sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.