Timişorenii de la The Weekend Band pregătesc albumul de debut: „Vrem să...

Timişorenii de la The Weekend Band pregătesc albumul de debut: „Vrem să intrăm în mainstream, dar nu cu orice preţ“

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia The Weekend Band va susţine un concert la Timişoara sâmbătă 10 septembrie, de la ora 21
Formaţia The Weekend Band va susţine un concert la Timişoara sâmbătă 10 septembrie, de la ora 21

Formaţia timişoreană The Weekend Band se pregăteşte de lansarea albumului de debut, materialul discografic urmând să apară în primăvara anului viitor.

În luna august a acestui an, artiştii au lansat cel de-al patrulea single al trupei, „Generaţia Cernobîl”, care a avut un feedback bun din partea fanilor. „Este o piesă manifest, inspirată din viaţa de zi cu zi, care vorbeşte despre schimbare şi despre România. E o metaforă. Eu am 32 de ani iar media de vârstă în trupa asta e undeva pe aici. Ideea e că au trecut 30 de ani de la explozia de la Cernobîl şi după tragedia de la Colectiv mi-a venit ideea acestei piese. Subliniăm faptul că am fost poluaţi, radiaţi şi  afectaţi. Din momentul în care auzi Cernobîl, te gândeşti la ceva rău. În zilele noastre,  mâncăm şi bem rău. Dealtfel, piesa este şi un protest muzical, e împotriva muzicii care se promovează la radiourile mainstream din România, împotriva melodiilor fără conţinut şi mesaj“, spune Răzvan Munteanu, solistul trupei.

Formaţia timişoreană alcătuită din Vincenţiu Ghergulov – clape, Marios Fulop – tobe, Tibor Aranyi – bass, Răzvan Munteanu – voce, şi Alexandru Bejenaru – chitară pregăteşte şi un single nou, care va fi înregistrat în Novi Sad.


În plus, trupa intenţionează să extindă conceptul de recitaluri sub titulatura de The History Of Rock şi în oraşe mai mici din zonă. „Până acum am editat patru single-uri şi Generaţia Cernobîl a prins cel mai bine ca număr de vizualizări pe Youtube. Conceptul nostru de The History Of Rock îl vom continua, intenţionăm să facem un turneu în oraşe mai mici ca Deta, Buziaş sau Jimbolia. Eu cred că în fiecare oraş există o mână de oameni care sunt interesaţi de istoria rock-ului. Albumul nostru de debut va conţine piese şi în limba română şi în limba engleză. Următorul nostru single va fi Strop de cafea, care este o piesă care ne e dragă. Credem că melodia asta va deveni hit şi va ajunge şi la radiourile mai comerciale. Vrem să intrăm în mainstream dar nu cu orice preţ“, a mai adăugat solistul formaţiei.

În ceea ce priveşte industria muzicală autohtonă, membrii formaţiei consideră că în zilele noastre, trupele care au ceva de spus nu sunt luate în seamă de radiourile comerciale. „Când am crescut noi, în anii ’90, pe radiourile româneşti se ascultau Viţa De Vie, Sramalele Reci, Vama Veche, Cargo, Omul cu Şobolani şi alte trupe cu mesaj. Acum, avem doar mainstream. Avem trupe faine ca Alternosfera, Byron, Travka, Kumm, Grimus şi multe altele, dar care nu se regăsesc în playlist-urile radiourilor comerciale. Dealtfel, «Generaţia Cernobîl» e şi împotriva mainstream-ului românesc din zilele noastre. De genul «1, 2, 3, 4». Un artist de talia Deliei ştie ce target are la concerte. Noi am cântat în deschiderea concertului Delia de la Zilele Reşiţei şi am văzut cum în faţa scenei aproximativ 300 de tinere între 11 şi 15 ani fredonau „hai să rupem patul“, spune Răzvan Munteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.