Un nou val de migranți la granița de vest a României: zeci...

Un nou val de migranți la granița de vest a României: zeci de persoane, prinse de polițiștii de frontieră timișeni. Vezi câți transfugi au fost depistați în ultimele zile

0
DISTRIBUIȚI

migranti-noapteaO nouă alertă noaptea trecută la granița de vest a României. Polițiștii de frontieră timișeni au reușit să oprească un grup format din 30 de persoane din drumul lui spre vestul Europei. În ultimele zile, alte două grupuri de migranți care încercau să treacă ilegal frontiera de stat au fost depistate de autorități, o dată în zona Beba Veche din Timiș, apoi în zona Turnu din Arad, în total 22 de persoane.

Noaptea trecută, în jurul orei 02.20, echipajul Poliţiei de Frontieră de pe autospeciala cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, a observat un grup de persoane care a trecut frontiera din Serbia.


Imediat, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Sannicolau Mare, fiind depistate 30 de persoane de origine asiatică, ascunse în culturile agricole din apropierea frontierei cu ţara vecină.

Grupul de persoane a fost preluat şi transportat la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că grupul este format din 29 cetăţeni afgani şi un pakistanez, toţi bărbaţi, care nu aveau documente asupra lor. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 30 persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale.

Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.