Edilul Nicolae Robu este din nou purtător de cuvânt la Primăria Timişoara....

Edilul Nicolae Robu este din nou purtător de cuvânt la Primăria Timişoara. Ce planuri de viitor anunţă pentru Direcţia de Comunicare cu peste 60 de angajaţi

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu apa 1

Este oficial, Primăria Timişoara funcţionează din nou fără un purtător de cuvânt. La fel ca în anii precedenţi, primarul Nicolae Robu nu se grăbeşte să numească pe cineva în această funcţie.

Încă de la instalarea în funcţia de primar al Timişoarei Robu s-a făcut remarcat prin dorinţa de a fi singura voce autorizată cu care jurnaliştii pot comunica în instituţia de pe Loga. Aşa că, în ultimii cinci ani de zile, şefii de direcţii au început rând pe rând să nu mai dea declaraţii. Mai mult, pentru a se asigura că fiecare îşi asumă în scris ceea ce comunică, Robu a instituit oligaţia de a răspunde exclusiv cererilor adresate în baza Legii 544.

Obligat de prefectul Eugen Dogariu să numească un purtător de cuvânt, Robu i-a repartizat sarcina Alinei Pintilie, şefa Direcţiei de Comunicare din Primăria Timişoara. Asta în acte. Pentru că faptic nimic nu s-a schimbat. Robu a rămas vocea unică, iar cererile pe 544 au rămas unica modalitate de a primi răspunsuri legate de problemele oraşului.

Acum, însă, Pintilie este suspendată, fiind trimisă în judecată în dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timișoara.


Aşa că, Direcţia de Comunicare a rămas fără şef şi primăria fără purtător de cuvânt. La cererea PRESSALERT.ro Nicolae Robu a explicat cum stă situaţia.

„Doamna Pintilie nu a fost înlocuită nici în funcţia de director şi nici ca purtător de cuvânt. A fost suspendată, sunt sarcinile distribuite, dar nu prin numirea unei persoane. Sarcinile sunt preluate de mai multe persoane. Va trebui să rezolv şi această problemă. Nu am rezolvat-o şi pentru că suntem pe cale să promovăm noua organigramă. Eu am terminat de mult timp deja şi aştept să mi se facă propuneri privind aşezarea oamenilor pe diverse poziţii în noua structură şi apoi vom solicita aprobarea de la ANFP şi vom aproba. La Direcţia de Comunicare vor fi modificări foarte mari, care nu au nicio legătură cu suspendarea doamnei Pintilie. E o altă concepţie (…) Avem probleme mai ales la Comunicare pentru că sunt vacante posturi importante. La Direcţia de Comunicare …eu am preluat-o foarte greşit, am mai subţiat faţă de cum era înainte, numai că unele lucruri nu aveau ce căuta acolo, de exemplu, finanţarea proiectelor sportive pentru care îşi au necazul doamna Pintilie şi doamna Mihalache. Eu am schimbat de la început nişte lucruri, dar nu am făcut modificări radicale. Comunicarea este una, organizarea de evenimente este alta şi veţi vedea că acum vom aşeza lucrurile aşa cum trebuiau să fie asezate de la început. Aşa, când auzi că sunt atâţia oameni la comunicare, evident că ţi se pare că sunt mulţi, dar ei nu se ocupă de comunicare, o mulţime dintre ei au alte atribuţii”, a spus primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.