Radu Radoslav, fost arhitect-șef al Timișoarei: „Primul lucru când intri în administrație,...

Radu Radoslav, fost arhitect-șef al Timișoarei: „Primul lucru când intri în administrație, ți se dau niște acte false să le semnezi, așa te agață”. Ce spune despre hotelul din Piața Sf. Gheorghe VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

radu-radoslav

Fostul arhitect-șef al Primăriei Timișoara, Radu Radoslav, a vorbit în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE despre cum merg lucrurile în administrația publică, dar și pe tema hotelului care se construiește în Piața Sfântu Gheorghe din Timișoara în mod ilegal.

Amintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit că primarul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu, a dat o autorizație unei firme sponsor a PNL pentru transformarea unor clădiri istorice din centrul orașului în hotel, dar Inspectoratul de Stat în Construcții cere anularea actului considerând că legea a fost încălcată de mai multe ori. În timp ce mai multe clădiri au fost deja demolate în baza autorizației prin care se aprobă doar reabilitarea și refuncționalizarea, autoritățile pasează responsabilitatea de la una la alta.

Despre situația clădirii, Radoslav a comentat că „problema este că ei au pornit pe baza unui PUZ aprobat încă de pe vremea când eram eu, în care se spune că era voie servicii.


Când au făcut problema cu hotelul au crezut că e vorba de servicii. Totul decurgea fără nicio problemă, fractura s-a produs când s-a ajuns cu avizul la Ministerul Turismului și ăia au spus că serviciu hotelier este altceva și pentru servicii hoteliere sunt alte reguli. Din cauza asta a trebuit să se reia certificatul de urbanism, sunt greșeli în lanț făcute. Pentru Timișoara partea proastă este că până în 2021 nu cred că se va putea termina ceva fiindcă firma va intra probabil în insolvență, datoriiile se vor așa… Nu aș spune greșeală, este o neglijență, cine ar fi știu că servicii nu este și serviciu hotelier și de aici au intrat în panică și așa mai departe. Dar eu vă spun, cazul ăsta nu este un caz frecvent numai în România. Părțile nu știu să negocieze corect și pe față și evident că acolo s-a mai extins, cine ar fi știut că s-a mai extins. (…) E foarte grav, din punctul meu de vedere poți să bănuiești că este ceva la mijloc. Se pot schimba planșele. Din punctul meu de vedere după 2016 ele nu ar trebui să mai fie funcționale. (…) Un HCL de aprobare în domeniul ăsta conţine întreaga documentaţie, cu avize. Este etapa a treia care este fără avize”.

Invitatul a comentat și despre modul în care decurg lucrurile privind munca în administrație. „Aţi lucrat vreodată în administraţie? Primul lucru ți se dau tot felul de acte false să le semnezi. Nu ai cum să știi. Ăsta este mecanismul care este de pe vremea lu Ana Pauker. Asta știu. Ca să te agațe”, a punctat Radoslav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.