Arhitectul Radu Radoslav despre Piaţa 700: „Este murdară, nespălată, ţinută de mafie”....

Arhitectul Radu Radoslav despre Piaţa 700: „Este murdară, nespălată, ţinută de mafie”. Cum vede reconfigurarea zonei centrale

0
DISTRIBUIȚI

piata-700

Întreg centrul Timişoarei ar trebui să fie pietonal, dar şi cu acces pentru biciclişti, iar schimbările ar trebui să se facă în baza unei strategii bine definite – asta este părerea fostului Arhitect-șef al Primăriei Timișoarei, Radu Radoslav, care a fost invitat în această seară la PRESSALERT.LIVE.

„Unu este traseul pe lângă Berăria 700 care are 1.20 metri. Acolo dacă erau aceste trasee pe care noi le avem studiate de foarte mult timp… .Un traseu pietonal trebuie să aibă trei metri. Nu trebuia să îi concesioneze toată terasa pentru că aşa bietul arhitect a făcut pe chestia asta.Terasa aia trebuia micşorată, că interesul public este mai mare decât cel privat. Şi acuma trecem pe cealaltă variantă. Să se scoată piaţa (n.r – Piaţa 700). Ok, se scoate, este singurul lucru bun care este în Timişoara. Faptul că este murdară, nespălată, ţinută de mafie astea is alte lucruri. Pute îngrozitor, nu poţi să intri.


Nu discut că nu există în conceptul ăsta stalinist în care funcţionează pieţele în Timişoara. Ok, funcţionează, dar şi ăia ştiau că trebuie să facă curat, ştiau că la ora 6.00 seara se închide orice piaţă şi producătorii falşi sunt daţi afară cu maşinile lor şi acolo vine populaţia de la birouri şi bea un vin fiert şi aşa mai departe”, este de părere invitatul de la PRESSALERT LIVE.

„Pieţele din 2012 se conduc după principiul curatorului unei galerii de artă. El ştie ce producători există în zonă, dinăştia adevăraţi, nu «Regele portocalei», care conduce Timişoara. Nu e normală treaba asta. Directorul pieţei de acolo trebuie să ştie de unde îi brânza. Cine ştie? Îşi pune căciulă dinaia de moţ şi îşi lasă mustaţă şi el e de după colţ. Nu aşa se face, pentru că tu nu ştii garanţia produsului lui, dacă e natural sau nu. Şi preţurile sunt mai mari decât în lanţurile comerciale. Care e problema să faci ordine într-un asemenea domeniu. Cine se teme de asta?”, a declarat arhitectul.

Radoslav a explicat și că a văzut recent poze cu piața din Vârșeţ, care „dă clasă” Timișoarei în materie de organizare și aspect. Despre „Acvariul” mutat din centru, arhitectul a comentat că a demisionat din cauza acestui subiect și că în opinia sa spațiul public a fost tratat ca o proprietate privată.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.