Pianista japoneză Natsumi Kuboyama susține un recital de pian special în cadrul...

Pianista japoneză Natsumi Kuboyama susține un recital de pian special în cadrul unui concurs internațional care va avea loc la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a 21-a ediție a concursului internațional Alma Cornea Ionescu, care se va desfășura în perioada 16 – 21 mai în incinta Liceului de Artă „Ion Vidu” Timişoara şi a Facultății de Muzică şi Teatru din Timişoara prilejuiește un regal deosebit pentru melomani, printre invitații evenimentului numărându-se și pianista japoneză Natsumi Kuboyama.

Festivalul – concurs ”Alma Cornea Ionescu”, aflat la a XXI-a ediție, a devenit un punct de reper pe harta culturală și educativă a Timișoarei și a zonei DKMT (zonă care include Serbia, Ungaria și partea de vest a României). Inițiat ca un concurs prin care elevii care studiază pianul în școlile vocaționale din regiune să aibă ocazia să se cunoască între ei și să își poată evalua progresele întru-un cadru competitiv profesionist, festivalul – concurs a devenit un punct de reper artistic și profesional pe harta națională și internațională.

„Aducem în juriu pianiști cu o importantă carieră internațională, la un loc cu profesori din învățământul universitar și preuniversitar, cu rezultate deosebite în mediul academic și cultural. Dintre aceștia amintim pe : Prof. Univ. Dr. George Julius Papadopoulos (Director la State Conservatory Salonic, Grecia), Natsumi Kuboyama (pianistă, Japonia. Căștigătoare concurs Steinway, Paris și Berlin, imagine Kawai), prof. univ. dr. Manuela Iana Mihailescu (Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru, pianistă), conf. univ.dr. Adriana Dogariu (Universitatea de Vest, Facultatea de Muzică şi Teatru Timişoara, pianistă), prof. univ. dr. habil. Zsigmond Zoltán (Head of piano department, deputy dean of education in University of Szeged „Bartók Béla” Faculty of Arts). „, spun organizatorii.

Născută în 1992 în orașul Fukuoka, Natsumi Kuboyama a început să cânte la pian la vârsta de 4 ani, cu ajutorul mamei sale. În 1998, la vârsta de 6 ani, a susținut primul său concert în străinătate, la Moscova.


În 2001, a câștigat premiul întâi la concursul Hummel din Slovacia. În 2003, a câștigat premiul întâi la concursul Steinway din Paris. De la vârsta de 12 ani, a susținut concerte caritabile în Japonia pentru a strânge fonduri pentru Cernobîl, pentru construirea unei școli pentru copiii defavorizați din Peru și pentru îndepărtarea minelor din Cambodgia. Pentru aceste activități de voluntariat, a primit distincția Violet Richardson. În 2007, a câștigat Premiul Publicului la concursul Japonia-România, prima ediție a acestui concurs desfășurată în Japonia. În 2008, s-a mutat la Tokyo pentru a urma cursurile unui liceu de muzică. În 2009, a câștigat premiul al doilea la concursul Steinway de la Berlin. De asemenea, în același an, a concertat la New York. În 2015, a absolvit Universitatea Toho Gakuen, cea mai prestigioasă universitate de muzică din Tokyo, fiind cea mai bună din clasa ei. Pentru aceasta, ea a susținut un concert de absolvire la Palatul Imperial din Tokyo. În 2017 și 2018, a susținut concerte în Coreea de Sud, China și Singapore, iar anul trecut a fost aleasă ca imagine a pianelor Shigheru Kawai. Natsumi Kuboyama a mai susținut concerte în România și conform informațiilor furnizate de rețelele sociale, în acest an s-a căsătorit cu Liviu Farbaș, un inginer din Bocșa.

Pianista japoneză va susține un recital de pian în sala Mihai Perian a Liceului de Artă Ion Vidu în data de 18 mai de la ora 19. Luni 20 mai, de la ora 9 în incinta Liceului de Artă Ion Vidu , Prof. Univ. Dr. George Yulius Papadopoulos (Grecia) și pianista Natsumi Kobayama (Japonia) vor susține o serie de masterclass-uri de pian, Evenimentele se desfășoară cu public și accesul este gratuit., iar programul complet al festivalului – concurs ”Alma Cornea Ionescu”, poate fi consultat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.