Reprezentanţii Continental, explicaţii în plenul CJT despre poluarea olfactivă. Ce mesaj tranşant...

Reprezentanţii Continental, explicaţii în plenul CJT despre poluarea olfactivă. Ce mesaj tranşant le-a transmis Grindeanu

2
DISTRIBUIȚI

protest timisoara poluare 1

Mirosul de cauciuc şi activitatea companiei Continental au revenit în atenţia autorităţilor judeţene. Acum câteva săptămâni, consilierul Liviu Borha a cerut să ştie ce investiţii a făcum compania germană de cauciucuri pentru a diminua poluarea olfactivă. Deşi timişorenii se plâng de mirosul de cauciuc de ani de zile, autorităţile nu pot lua măsuri pentru că în România nu există legislaţie privind poluarea olfactivă, iar măsurătorilor specialiştilor au arătat că activitatea Continental nu generează emisii în atmosferă peste limitele legale admise.

La finele acestei săptămâni, reprezentanţii Continental au fost invitaţi la plenul CJ Timiş, acolo unde au explicat că firma germană a făcut investiţii totale de 10.000.0000 de euro care să reducă sursa mirosului în două mari sectoare: cel de producţie primară şi cel de vulcanizare.

„Să știți că există probleme, la Pădurea Verde, unde cetățenii reclamă lucrul ăsta.


Poate e doar o chestiune care nu are efect asupra organismului, dar miros este. Vreți să mergem să stăm seara, să vedem ce se întâmplă ca și miros?”, le-a spuns președintele Consiliului Județean Timiș reprezentantelor Agenției de Mediu din Timiș, invitate şi ele la plen. „Sunt oameni care semnalează aceste lucruri, mirosul se simte câteodată la Dumbrăvița și Ghiroda. Nu putem asista impasibili”, a mai comentat liderul CJ Timiş, în cadrul şedinţei de plen.

Dacă pesedistul Dan Poenaru a cerut ca judeţul să apeleze la asociaţia Greenpeace pentru a avea măsurători obiective, consilierul județean PNL Marian Vasile le-a cerut celor de la Mediu să facă monitorizarea undeva în jurul orei 3-4 noaptea.

La finalul intervenţiilor, Sorin Grindeanu a conchis că „apreciez investițiile, locuri de muncă, sunt lucruri care doar din răutate sau cineva care nu are legătură cu realitatea poate să le conteste, dar avem această problemă care trebuie rezolvată. Știu că s-au făcut eforturi, dar problema încă există, din păcate”.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

 1. Si care este raspunsul transant? Eu nu vad un raspuns corect din partea reprezentantilor timiorenilor in cadrul autoritatilor locale.
  Eu vad un „bla-bla”din partea unuia care stie sa pupe in cur pe altii asa cum a facut si atunci cind a fost ministru.
  Cum poate sa sustina ca in Romania nu ar exista cadru normativ?
  Ce au facut imbecilii astia care au stat si au dormit in parlament si in guvern ?
  Si Grindeanu este unul din astia . Si aum vine si spue ca nu exista cadru normativ.
  Exista cadru normativ in textul de lege a mediului in codul civil si in codul penal.Mai exista si in legislatia europeana
  Dar imbecilii astia din fruntea autoritatilor locale si judetene stiu sa citeasca sau sa interpreteze o lege?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.