Timișoara Saracens a TĂVĂLIT-O pe Steaua în Cupa Regelui. Ce situație inedită...

Timișoara Saracens a TĂVĂLIT-O pe Steaua în Cupa Regelui. Ce situație inedită a produs confuzie la finalul întâlnirii FOTO

0
DISTRIBUIȚI
saracens-tim-steaua-2
Misiune îndeplinită pentru Jody Rose și compania

Campioana României și-a regăsit căile câștigătoare pe plan intern după dubla provocare din Challenge Cup. Timișoara Saracens RCM nu a părut în niciun moment în pericol să piardă victoria în fața liderului din Cupa Regelui, CSA Steaua București. Dezamăgirea gazdelor a fost legată de faptul că nu s-a obținut azi și punctul bonus ofensiv. Meciul s-a încheiat cu scorul final de 24-9 deși tabela a ”încremenit” cu două puncte mai puține în dreptul amfitrionilor.

Primele puncte au venit devreme în jocul din runda a 5-a a Cupei Regelui. Sefanaia a culcat balonul în suprafața de țintă de a Stelei după cinci minute de joc. Execuția din lateral a lui Vali Calafeteanu a găsit ”bețele” și tabela de pe ”Dan Păltinișanu” indica deja 7-0. Conform așteptărilor, omul cu punctele al oaspeților a fost Florin Vlaicu. Internaționalul Stelei a redus rapid din diferență, dar până la pauză avantajul Saracens RCM s-a menținut la patru puncte deoarece Calafeteanu a mărit mai întâi scorul la 10-3 din penalitate. Așadar tot Vlaicu a punctat pentru 10-6 în prima repriză.

Singurele momente în care timișorenii au simțit presiune a fost după o nouă lovitură de pedeapsă a nr. 12 de la vizitatori, cea pentru 10-9. Dar după 50 de minute raidurile ”sarazinilor” s-au încheiat cu eseul sărbătoritului Tangimana Fonovai. Scorul a devenit 17-9 prin conversia lui Calafeteanu și până la final tot gazdele au dominat. Cu cinci minute înainte de încheiere Timișoara Saracens putea puncta din nou, prin Rose, intrat fericit în terenul de țintă, dar reușita sa a fost anulată pentru un înainte. Până la urmă sud-africanul s-a bucurat de altă reușită, în ultimele momente ale partidei. Descătușare și 22-9. Interesant e că nu foarte multă lume a văzut ce s-a întâmplat imediat după ”încercare”. S-a auzit fluierul arbitrului, nu însă înainte ca Fercu să transforme rapid cu un dropgol. Procedeu mai rar cu această ocazie și care a fost omis pe tabelă, cât și pe pagina clubului, unde s-a consemnat 22-9, scor rămas atât în mintea jurnaliștilor cât și a fanilor. Dar jocul nu se putea încheia fără a fi acordată oportunitatea de a transforma eseul.

Timișoara Saracens obține astfel o nouă victorie acasă și se apropie de Steaua, în continuare lider în Cupa Regelui cu patru puncte mai multe decât bănățenii, dar și cu un meci în plus disputat. Pentru campioni urmează o deplasare lungă, la Iași, tot în această competiție, pentru meciul cu CS Politehnica din 5 noiembrie.

Timișoara Saracens: Fercu, Tangimana, Sefanaia, Umaga, Shennan, Rose, Calafeteanu, Militaru, Căpățână, Aholelei, I. Mureșan, Popârlan, Morrison, V. Rus, Burcea (cpt.). Au mai intrat: Sabău, Taupaki, Mariș, Gorcioaia, Ianuș, Zaharia, Lemnaru, Popa. Antrenor: Grainger Heikell.

Steaua București: Strătilă, Tupou, Cazan, Vlaicu, I. Dumitru, Croker, Surugiu, Nere, Sakalia, Bădăliceanu, Al. Grigore, Archuashvili, Moyake, Lucaci (cpt.), Vueti. Au mai intrat: Generbashvili, Gordaș, Vasiliu, Strătilă, Mototolea, Grigoraș, Tudor, Porojan. Antrenor: Cristian Petre.

Mulțumire temperată în tabăra Saracens RCM

La final timișorenii erau mulțumiți cu victoria, nu și cu faptul că nu au obținut punctul bonus.


”Sunt foarte feiricit și mândru, Steaua e o echipă bună. Obiectivul a fost victoria și a trebuit să muncim din greu pentru ea… Au fost multe greșeli, dar a fost o săptămână grea, cu vreme și condiții grele. Steaua e totuși importantă și după atâtea călătorii, fizic am suferit, și trebuie să fim mulțumiți cu succesul acesta… Erau multe așteptări la jocurile europene, s-a adunat oboseală, dar nu căutăm scuze, trebuie să căutăm să ne îmbunătățim… Ne concetrăm pe noi, vrem să terminăm în fruntea acestei competiții”, a declarat Grainger Heikell.

”A fost un meci foarte disputat, important a fost să luăm cele cinci puncte, nu am reușit să marcăm patru eseuri, deși am încercat să marcăm cât mai mult. Ne-a lipsit acel ceva când ne apropiam de terenul de țintă… În repriza a doua s-a simțit puțin oboseala. Terenul a fost rău pentru că au fost și două meciuri de fotbal în această săptămână, dar nu căutăm scuze. Obiectivul nostru rămâne același, să terminăm pe primul loc și să fim calificați direct în semifinală”, a spus și căpitanul Stelian Burcea.

Jody Rose era de asemenea încântat, putea fi însă și mai fericit dacă ar fi întregit la patru numărul de eseuri ale gazdelor. ”Ne-am bucurat să fim acasă în fața familiei și prietenilor. Nu am jucat chiar așa de bine, dar suntem mulțumiți cu victoria. Cred că ne-am descurcat pe această vreme… Au fost băieți care au resimțit oboseală, dar am avut și timp suficient pentru odihnă și trebuie să fii pregătit indiferent de situație pentru meciul din față. E o șansă ca cei tineri să arate ce pot când vor fi absențe pentru echipa națională”, a punctat Rose

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.