Timișoara Saracens, oprită în Maramureș. Campionii României au suferit în meciul ”pregătitor”...

Timișoara Saracens, oprită în Maramureș. Campionii României au suferit în meciul ”pregătitor” pentru grupele Cupei Challenge

0
DISTRIBUIȚI
Saracens Tim Baia Mare (1)
Baia Mare și-a luat revanșa

CSM Știința Baia Mare și-a luat revanșa în fața bănățenilor după ultimele nereușite din duelurile directe. ”Zimbrii” s-au impus cu 14-3 în fața campioanei Timișoara Saracens într-un meci care a contat pentru grupa unică din Cupa Regelui. Pentru elevii pregătiți de Grainger Heikell a fost ultima verificare înainte primei partide de gală din Europa.

Timișoara Saracens a deschis scorul printr-o penalitate convertită de Vali Calafeteanu, dar Baia Mare a revenit și a condus cu 7-3 la pauză.


Un eseu de penalizare cu transformare din partea lui Luke Samoa, dar și două eliminări pentru bănățeni au readus gazdele în pole position. Pungea și Drenceanu au privit de pe margine faza în care Dănilă putea ”căsca” prăpastia. Mai mult, în partea a doua Rose a fost și el trimis ușor pe bancă pentru zece minute în urma unor proteste. Maramureșenii au forțat mai mult și și-au apropiat victoria în urma eseului marcat de Sione Fakaosilea, urmat de formalitatea lui Samoa. Pe final, Bucur de la gazde, respectiv Burcea de la vizitatori, au văzut de asemenea ”galbenul”. Dar tabela ”a înghețat” la 14-3 pentru Baia Mare.

În Cupa Regelui Saracens RCM rămâne în fața Științei, cu un punct în plus (10 față de 9), dar și cu un meci suplimentar (3 față de 2). În timp ce noul lider e Steaua, cu 14 puncte. Pentru campioană urmează importantul meci de debut în Cupa Challenge cu Edinburgh, programat pe 15 octombrie la Timișoara.

CSM Știința Baia Mare: Pristăviță, Natrianshvili, P. Rusu, Mtya, Dănilă, Chirică, Van Heerden, C-tin Ene, Shamkaradze (cpt.), M. Oprea, Ratu Taniela, Leiataua, Fakaosilea, Donegha, Luke Samoa. Rezerve: Bârdașu, S. Suciu, Gorun, Dico, Șiglă, A. Apostol, Al. Bucur, Iurea. Antrenor: Eugen Apjok.

Timișoara Saracens RCM: Militaru, Rădoi, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Ianuș, V. Rus, Burcea (cpt.), Calafeteanu, J. Rose, Conache, Umaga, Sefanaia, Tangimana, Fercu. Rezerve: Căpățână, Aholelei, Mariș, I. Mureșan, Morrrison, Simionescu, Manumua, Zaharia. Antrenor: Grainger Heikell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.