Pesedistul Simonis vrea să spulbere visul lui Robu de construire a fântânii...

Pesedistul Simonis vrea să spulbere visul lui Robu de construire a fântânii de două milioane de euro. Vezi ce investiții esențiale pentru oraș au rămas cu bani nefolosiți VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

alfred simonis (2)

Fântâna cu jocuri de lumini dorită neapărat de primarul Nicolae Robu se ”bucură” de opoziție din partea pesediștilor din Consiliul Local Timișoara. Alfred Simonis nu vede cum colegii săi ar putea vota pentru proiectul kitschos care costă nu mai puțin de două milioane de euro, în condițiile în care în orașul de pe Bega sunt neglijate investițiile în școli, spitale sau baze sportive.

”Grupul PSD s-a opus permanent acestui proiect aberant, care nu are nicio legătură cu dezvoltarea modernă a unui oraș. Să faci fântâni cu lumini și beculețe, e un concept al anilor 80, 90, în Europa nu se mai fac astfel de fântâni. Și când se fac, sigur nu se fac cu beculețe roșii și verzi, așa cum sunt mai toate azi în municipiul Timișoara. Acesta e simțul estetic al domnului Nicolae Robu și ne-am obișnuit cu el. În privința acestei investiții nu sunt așa de sigur că se va realiza. Pentru că e un proiect de 18 voturi. Ori, implementarea sa, va trebui votată și de consilierii PSD, care vă spun de acum, fără să mă consult cu colegii mei, că nu vom vota un astfel de proiect aberant. Faptul că s-a făcut un studiu de fezabilitate cu bani aprobați într-un buget pe care grupul PSD nu l-a votat”, a declarat Alfred Simonis la PRESSALERT LIVE.

Simonis a semnalat că la ultima ședință a administrației locale ”Robu a propus alocarea a 17 milioane, ieri (n.r.


luni), către RATT. Exact amendamentul pe care l-am făcut în ianuarie, spunând că RATT nu poate supraviețui dacă nu are întreaga subvenție de la început. Și știți de unde au fost luați banii?, de la Sala Polivalentă și Spitalul de Copii! Cu alte cuvinte, de la două investiții, care din cauza incompetenței administrației Robu nu se realizează. Mă întreb ce am fi făcut, că am ajuns să ne bucurăm că nu s-au realizat, pentru că dacă s-ar fi realizat, nu am fi avut bani să dăm la funcționare, vă dați seama cam care e conceptul”.

”Două milioane de euro, în condițiile în care nu există o școală construită în Timișoara din 1990 încoace de nicio administrație, și toate fiind de dreapta. Se înjură PSD-ul vizavi de dezvoltarea orașului, dar nu am avut primar…”, a remarcat consilierul local PSD.

Primarul Nicolae Robu anunța marți că proiectul pentru făntâna spectaculoasă dorită pe Bega se realizează sigur, dar că s-a mutat în Parcul Botanic. ”Studiul a costat în jur de 50.000 euro, mutarea acestei investiții de pe Bega, deși i s-a spus că nu poate fi implementat acolo, fiind canal navigabil, și așa mai departe, …acești bani au fost cheltuiți, de teama că va veni cineva de la Curtea de Conturi și va reproșa că s-au cheltuit pe un studiu, au făcut același studiu și au mutat practic în Parcul Botanic”, a explicat Alfred Simonis.

2 COMENTARII

  1. Cine crede ca PSD pote avea suces in Timis cu asemenea personaje cum sunt; Alfred Simonis, Adrian Pau sau chear Calin Dobra se inseala. Profesional sunt mediocrii. Nu au facut nimic, promovarea in partid se datoreaza exclusiv lui GRINDEANU, bine dirijat de parintele SARBU.

    • Asa este, in Timisoara poate pot avea succes personaje precum Alin Gorghiu in spate cu Robu care a facut atatea lucruri interesante pentru Timisoara (sistem inteligent de trafic in loc de centura, fantani cu lumini in loc sa aloce bani pentru scoli si spitale – ati vazut cum arata sala de sport a scolii gimnaziale nr 18 ? dar scuzele primariei?
      Ne-am obisnuit sa ne lasam manipulati ca ala e partid de stanga si alalalt de dreapta, e fix pix, uite ca partidul de stanga are mai multa initiativa decat partidul asta de dreapta… sau dupa esecul Iohanis inca mai credem in basme?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.