INEDIT Festival de film japonez, pentru prima oară la Timișoara. Vezi programul...

INEDIT Festival de film japonez, pentru prima oară la Timișoara. Vezi programul proiecțiilor și află când vei putea sta de vorbă cu ambasadorul Japoniei

0
DISTRIBUIȚI
lacrimile-strugurilor
Scenă din „Lacrimile strugurilor”

Începând de astăzi, timp de patru zile, se va desfășura la Timișoara prima ediție a Festivalului Filmului Japonez, în cadrul căruia vor fi prezentate creații cinematografice contemporane al căror leitmotiv este universul gastronomic nipon.

Evenimentul, care face parte din Luna Culturii Japoneze în România, este organizat de ambasada Japoniei la București, în colaborare cu Universitatea de Vest și Asociația Culturală Yamato, recent înfințată la Timișoara de Kanji Tsushima, fost ambasador al Japoniei în România, împreună cu un grup de timișoreni pasionați de cultura niponă.

Proiecțiile se vor desfășura în Aula Magna a Universității de Vest după următorul program:

-joi, 17 noiembrie, ora 18.00 – “Lingura de argint”

-vineri, 18 noiembrie, ora 18.00 – „Lacrima strugurilor”

-sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18.30 – „Karaage USA”; ora 20,30 – „Capacul mării”

-duminică, 20 noiembrie, ora 18.00 – „Cerul purpuriu”, proiecție la care va fi prezent și E.S.


domnul Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei la București, care va veni la Timișoara special pentru acest eveniment și va avea un dialog cu publicul după vizionarea filmului.

Toate filmele vor fi subtitrate în limba engleză iar accesul publicului la festival este liber.

Luni, 21 noiembrie, ambasadorul Japoniei, care a fost în urmă cu mai mulți ani ministru adjunct în Ministerul de Teritoriu, Infrastructură, Transport și Turism și director de planificare urbană și de dezvoltare urbană, va susține la Universitatea de Vest conferința „Urban Policies in Japan” (Politici urbane în Japonia). Conferința va fi susținută în limba engleză, iar aceesul în sală va fi liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.