UDMR Timiş şi-a anunţat țelurile pentru după alegeri: respectul pentru cetățeni și...

UDMR Timiş şi-a anunţat țelurile pentru după alegeri: respectul pentru cetățeni și descentralizare. Ce proiecte anunță deputatul Molnar Zsolt

0
DISTRIBUIȚI
zsolt molnar udmr (9)
Molnar Zsolt

Reprezentarea intereselor etniei maghiare în Parlamentul României şi rezolvarea problemelor Banatului – acestea sunt principalele proiecte ale UDMR Timiș, care, joi, și-a depus lista cu candidați pentru alegerile parlamentare din iarna acestui an.

„Menirea celor două liste este diferită. La Camera Deputaților am depus această listă pentru că noi vrem să ne păstrăm locul la București în Camera Deputaților. Din 2008 am avut o pauză până în 2012 și s-a simțit extrem de mult lipsa unui reprezentant al UDMR în Camera Deputaților. Lista senatorilor are principala menire ca să adune voturi în coșul comun al UDMR și prin voturile care sunt adunate în județul Timiș să contribuim ca în acele județe unde avem senatori în Parlamentul României aceștia să fie cât mai mulţi posibil. (…) Am păstrat acest slogan, Respect pentru Banat, pentu că știm foarte bine că administrația de la București nu prea agreează această zonă”, a explicat preşedintele UDMR Timiş Ferenc Halasz.

Deputatul Molnar Zsolt, cel care deschide lista UDMR Timiş pentru Camera Deputaţilor a declarat că „sunt de fapt doi piloni majori ai programului UDMR plus un element bonus.


În primul rând, vrem să discutăm de această idee a respectului în ceea ce privește administrația publică și guvernarea acestei țări. Și respectul poate fi interpretat ca și un concept de administrație publică și poate fi gândit la nivelul relațiilor dintre capitală și teritoriu, dar poate fi gândit și la nivelul principiilor care vor intra în Constituție. Pentru mine şi pentru UDMR Timiş este foarte important ca acesta să fie prezent în Banat sub toate aspectele. UDMR susţine descentralizarea şi UDMR susţine puterea de decizie a comunităţilor locale care pot fi la nivel regional, judeţean sau local. Pentru noi este important ca deciziile care se leagă de viaţa de zi cu zi a oamenilor să fie luate cât mai aproape de cetăţeni. Asta nu se poate face numai la nivelul responsabilităţilor, este nevoie şi de o descentralizare financiară. Vom propune mai multe elemente de descentralizare financiară care să ducă la rămânerea banilor în Banat, astfel ca valorea care se produce în Banat să rămână aici, în beneficiul locuitorilor din Banat”.

Două surse de bani identificate de deputatul UDMR pentru completarea banilor din Timiș sunt impozitele pe pensii și cele plătite de IMM-uri. Candidatul UDMR a mai expplicat şi că partidul său are în plan reducerea impozitelor pentru familiile cu mai mulţi copii, pentru a le ajuta să aibă venituri mai mari. Deputatul a atenţionat însă că măsura trebuie aplicată numai familiilor în care părinţii copiilor muncesc, pentru a nu oferit astfel ajutoare sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.