Program de Revelion pentru cei care petrec online: Evoke Vastness

Program de Revelion pentru cei care petrec online: Evoke Vastness

0
DISTRIBUIȚI
Evoke Vastness este un eveniment inedit în mediul online, care va oferi neîntrerupt, timp de trei zile, un vast regal de muzică și prilejuri de mirare.
Evoke Vastness, un eveniment inedit în mediul online

În colaborare cu un important blog muzical din Marea Britanie, timișoreanul Daniel Dorobanțu a produs albumul colectiv “Evoke Vastness”, care va fi lansat la liber de Anul Nou, în cadrul unui eveniment inedit în mediul online, care va oferi neîntrerupt, timp de trei zile, un vast regal de muzică și prilejuri de mirare.

„Ești invitat să te relaxezi, să inchizi ochii și să te pregătești pentru o călătorie uluitoare, care poate dura de la secunde la eoni, la răscrucea dintre 2016 și 2017. Timp de trei zile, orbitezi într-o galaxie muzicală fabuloasă. Pătrunzi într-un sistem solar care se învarte în jurul lansării unui album, dar în care s-au aliniat și lucrări digitale și de video-art, concerte live care trec ca niște comete, DJ sets și jocuri de artificii de proporții cosmice. Tot acest maraton audio-vizual spectacular e împărtășit publicului de către un colectiv de pionieri galactici. Misiunea lor: să evoce și să celebreze măreția universului prin artă. “Evoke Vastness” este rezultatul colaborării dintre Daniel Dorobanțu și blogul britanic Humming Frequencies.


Compilația reunește peste 25 de artiști din toate colțurile lumii, din Azerbaidjan până în Austria și diverse genuri, de la space la post-rock. Cele 30 de piese au o durată totală de peste 3 ore. Toate aranjamentele vizuale sunt realizate de Daniel Dorobanțu iar selecția artiștilor este organizată de M S Torabally (Humming Frequencies). Peste două luni de muncă au fost investite în acest proiect, care se anunță a fi o călătorie uimitoare. Pornind de la numele albumului, Daniel Dorobanțu a conceput un eveniment mai vast, de streaming live, ce se va desfășura între 31 Decembrie 2016 și 2 Ianuarie 2017 și va reuni mai mulți participanți și artiști colaboratori”, au transmis organizatorii acestui eveniment inedit.

În cadrul Evoke Vastness, Daniel Dorobanțu și colegii din trupa Thy Veils vor lansa piese și lucrări video noi, DJ-set-uri, concerte live și alte creații multimedia. Dorobanțu continuă astfel direcția începută cu Cântările Din Lin, adică cele 3 zile (29-31 iulie) de transmisii audio-vizuale de pe vârful Bihor (1849 m.) din Munții Apuseni. Fanii trupei Thy Veils se vor bucura să audă cu această ocazie noi cântece de pe viitorul album, ce va aparea în 2017. Lansate de curând, single-ul Sun Sun și Marea Cea Mare (în colaborare cu Negură Bunget) anticipeaza un nou sound și o direcție expansivă și aventuroasă. Thy Veils e singura trupă din România invitată trei ani consecutiv la Festivalul Sziget. O altă premieră Evoke Vastness este Memories Of Now. Publicul larg va avea ocazia să vadă pentru prima oară lucrarea de artă digitală realizată de Daniel Dorobanțu și Michaela Konrad în 2010 și expusa în muzeul Ars Electronica din Linz, cel mai important centru de expunere a artei electronice din lume. Daniel Dorobanțu este primul și singurul artist român cu o lucrare în colecția prestigiosului muzeu. Thy Veils nu e la primul eveniment în mediul online. În septembrie 2016 a fost prima trupă din lume care s-a alaturat Galactic Tick Day, o sărbătoare creată în mediul online de oameni pasionați de știință și fascinați de misterele Universului, pentru a celebra rotația Soarelui în jurul centrului galactic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.