Sorin Grindeanu, pledoarie pentru învestirea noului guvern. Ce proiecte importante pentru Consiliul...

Sorin Grindeanu, pledoarie pentru învestirea noului guvern. Ce proiecte importante pentru Consiliul Județean Timiş pot fi deblocate

0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele României Klaus Iohannis a amânat până după Crăciun desemnarea premierului Sevil Shhaideh, propus de PSD, urmare a constituirii unei majorităţi de peste 60% cu ALDE şi UDMR, sub pretextul că şi PMP a venit cu o propunere de premier în persoana lui Eugen Tomac. Însă, cu toate că formarea noului guvern poate aştepta până după sărbători, liderul Consiliului Judeţean Timiş trage un semnal de alarmă cu privire la probleme urgente care nu pot fi amânate.

„Eu sper că odată cu instalarea noului guvern se vor debloca programele operaţionale importante pentru că e un mare minus pe care l-am avut.


Dincolo de Programul Operaţional pe Resurse Umane, singurul pe care eu ştiu că l-a deblocat acest guvern de tehnocraţi din anumite interese mai mult sau mai puţin transparente, de exemplu programul POIM de infrastuctură unde judeţul Timiş putea să fie beneficiar pe infrastructură este aprobat. Prima poziţie pe program la centrul intermodal apare Timişul. Nu s-au lansat nici ghidurile, nu s-a acreditat nici autoritatea de management deci au pierdut foarte mult timp în care noi putem să începem să depunem proiecte şi să fim jucători în implementare acestor proiecre. Este un proiect de care se vorbeşte de 15 ani şi care este finanţat cu 35.000.000 de euro, condiţia e să se deblocheze lucrurile odată cu noul guvern. După aceea un alt proiect important pentru care cred că în primele şase luni ale noului an vom găsi finanţarea potrivită este cel al maternităţii. Avem după cum ştiţi setate lucrurile cu parteneri din Csongrad pe România – Ungaria, este un proiect de 10.000.0000 euro în care dânşii sunt partenerii noştri, trebuie lansat ghidul ca noi să vedem dacă este eligibil sau nu. Este un proiect la care nu renunţăm, acela legat de noua materintate. Sunt şi proiecte mai micuţe pe prima jumătate a anului, dar aşteptăm să vedem dacă sunt elegibile în funcţie de criteriile programelor respective”, a declarat Grindeanu.

Amintim că CJ Timiş nu a reuşit să depună în acest an un proiect prin care să obţină finanţare europeană pentru punerea în valoare a Castelului Huniade, clădire aflată în reabilitare de zece ani de zile şi care găzduieşte Muzeul Banatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.