1.500 de elevi de la un liceu din Timișoara vor primi mâncare...

1.500 de elevi de la un liceu din Timișoara vor primi mâncare gătită în fiecare zi, în cadrul unui program-pilot al Guvernului. Care este obiectivul

0
DISTRIBUIȚI
mancare gatita
Elevii vor primi mâncare gătită la școală.

Aproximativ 30.000 de elevi care învață în 50 de școli din întreaga țară vor primi o masă caldă în fiecare zi, în cadrul unui program-pilot al Guvernului României. Totul cu scopul de a stimula accesul copiilor la educaţie, respectiv prezenţa elevilor şi preşcolarilor la şcoală sau la grădiniţă.

Printre cei care vor beneficia de mâncare gătită în acest an școlar se numără și cei 1.500 de elevi care învață la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.

Printr-o hotărâre de Guvern, ieri au fost aprobate și normele de aplicare a programului-pilot privind alimentația elevilor.


Astfel, aflăm că vor primi o masă caldă sau un pachet alimentar doar elevii prezenți la cursuri. Suportul alimentar nu se va acorda pe perioada vacanțelor sau a altor zile declarate prin lege ca zile nelucrătoare. Pentru ca elevilor să le fie asigurată o alimentație sănătoasă, niciun produs nu va conține aditivi alimentari, conservanți sau orice alt tip de potențiatori de arome și gust.

În județul Timiș, coordonarea programului-pilot va fi asigurată de Inspectoratul Școlar Timiș, iar responsabil de implementarea proiectului la nivel național este Ministerul Educației Naționale.

„Obiectivul acestui program este de a stimula accesul copiilor la educație, respectiv prezența elevilor și preșcolarilor la școală sau la grădiniță. (…) La închiderea programului-pilot, respectiv la finalul anului şcolar 2016-2017, în urma analizei MEN, realizată pe baza datelor colectate lunar şi a rezultatelor obținute pe parcursul derulării proiectului-pilot, executivul va decide asupra oportunității extinderii acestui program la nivel naţional, respectiv a modalității de implementare”, a transmis Guvernul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.