Directorul SRI a solicitat președintelui Iohannis trecerea în rezervă a generalului Coldea

Directorul SRI a solicitat președintelui Iohannis trecerea în rezervă a generalului Coldea

0
DISTRIBUIȚI

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig (foto stânga), a solicitat președintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea (foto dreapta), după ce acesta a cerut eliberarea din funcție, informează un comunicat al SRI emis marți.

Coldea a cerut trecerea în rezervă în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă, chiar dacă verificările demarate în urma acestora au arătat că nu a încălcat legea, SRI propunând repunerea în funcţie.

SRI anunţă că verificările demarate în urma dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiţă şi a imaginilor publicate de acesta s-au finalizat, fiind întocmit un raport care clarifică toate aspectele vehiculate în spaţiul public privind activitatea lui Florian Coldea, „dar şi alte aspecte care ţin de activităţile unor cadre ale serviciului care au fost vehiculate public”.

„Menţionăm că s-a desfăşurat o investigaţie complexă, minuţioasă, cu privire la toate afirmaţiile din mass-media din ultima perioadă, fiind analizate aspectele vizate.


Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare şi au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei”, transmite SRI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.