Drumul care leagă Timişoara de Moşniţa Nouă ar putea fi finalizat în...

Drumul care leagă Timişoara de Moşniţa Nouă ar putea fi finalizat în acest an. Ce proiecte importante se află pe masa aleşilor din CLT

0
DISTRIBUIȚI

Veşti bune pentru locuitorii din Moşniţa Nouă. După ani de promisiuni, Primăria Timişoara va face demersurile necesare pentru amenajarea bucăţii de drum de 1,5 kilometri care leagă Calea Moşniţei şi Drumul Comunal 149. Studiul de fezabilitate pentru proiect a fost aprobat în Consiliul Local Timişoara încă de acum doi ani, la fel ca şi realizarea investiţiei. Dacă Primăria Moşniţa a realizat din fonduri proprii o şosea cu mai multe benzi, finalizarea legăturii dintre comună şi municipiul Timişoara depinde de Primăria Timişoara.


În plenul de astăzi, aleşii locali vor vota pentru aprobarea unor donaţii ce constau în terenuri private pe care se va realiza bucata de drum de 1.5 kilometri.

„Traseul aprobat are ca origine Calea Moşniţei din municipiul Timişoara, la intersecţie cu strada Albăstrelelor, ulterior traseul este condus spre est spre limita adminstrativă a Municipiului Timişoara, punctul final al traseului fiind începutul drumului comunal DC149 (…) Pentru realizarea lucrărilor de construire a tramei stradale este necesară ocuparea unor suprafețe de teren care în momentul de faţă sunt private. Proprietarii din zona afectată de traseul drumului sunt dispuşi să doneze terenul necesar realizării investiţiei cu condiţia realizării accesului la drumul public şi racorduri la toate utilităţile, precum şi cu condiţia suportării din bugetul local al Municipiului Timişoara a cheltuielile impuse de perfectarea contractului de donaţie şi a întocmirii documentaţiilor topo-cadastrale necesare (inclusiv înscrierea în Cartea Funciară)”, se arată în referatul proiectului care va ajunge pe masa aleşilor locali.

Legat de acelaşi drum, pe masa aleşilor locali se va afla şi o actualizare a studiului de fezabilitate realizat în 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.