Gest SENZAȚIONAL al suporterilor englezi. Cum vor să o sprijine pe Timișoara...

Gest SENZAȚIONAL al suporterilor englezi. Cum vor să o sprijine pe Timișoara Saracens după pedeapsa primită de la forul continental EPCR

0
DISTRIBUIȚI
Unul dintre grupurile de fani Harlequins prezente la Timișoara

Suporterii grupării Harlequins au fost printre cei revoltați de decizia European Professional Rugby Club în cazul partidei dintre Timișoara Saracens și Stade Francais din grupele Challenge Cup. Englezii s-au arătat surprinși că, pe lângă meciul cedat la masa verde, campioana României a primit o amendă drastică, de 30.000 de euro(!) iar un fan al londonezilor a demarat online o strângere de fonduri.

”Timisoara Support Fund” se cheamă acțiunea deschisă de Toby Bonney pe site-ul gofundme.com. Fan Harlequins din imaginile de pe Facebook acesta dorește prin gestul său să ajute campioana României cu o mare parte din plata amenzii. Targetul vizat e 20.000 de lire sterline, adică peste 23.000 de euro, ceea ce ar ajuta într-adevăr clubul bănățean. Până la ora redactării acestui articol fanii rugby-ului au strâns 250 de lire sterline pentru inițiativa startată ieri. Oricine poate să facă donații după propriile posibilități.

În textul anunțului se arată că pedeapsa primită de timișoreni e din motive diferite, depinzând de sursă.


Englezii s-au mai arătat de altfel îngrijorați pe diverse forumuri că 30.000 euro reprezintă o lovitură pentru un club estic ce încearcă să facă față rigorilor la acest nivel. ”Pentru un club de asemenea mărime e ridicol. Mai ales după ce a cheltuit 10.000 de euro în încercarea de a repara terenul. Această strângere de fonduri e pentru a ajuta clubul să supraviețuiască acestei amenzi”, mai scrie în anunț. Vicepreședintele Saracens RCM, Dușan Filipaș, a anunțat ieri că suma va fi suportată de componenta privată a clubului.

După cum se știe Timișoara Saracens a fost pedepsită de o comisie individuală a EPCR după ce arbitrul duelului cu Stade Francais a considerat că suprafața terenului ”Dan Păltinișanu” se prezintă în condiții improprii. Bănățenii au arătat cu degetul spre căpitanul parizienilor, care a refuzat disputarea jocului și de a cărui opțiune oficialii ar fi ținut cont.

Fanii Harlequins pot fi considerați părtinitori în condițiile în care echipa favorită luptă duminică cu aceeași grupare franceză pentru un loc în sferturile de finală ale competiției. În aceste condiții victoria la masa verde, cu punct bonus, a celor de la Stade Francais la Timișoara, a fost văzută cu și mai multă suspiciune.

Timișoara Saracens dispută ultimul meci în grupele Challenge Cup mâine, pe terenul celor de la Edinburgh Rugby (ora 21.35).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.