După operaţiunea juratul pe Biblie, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a trecut la tăcere. Amintim că ieri, aleşii judeţeni au fost convocaţi la sediul PNL Timiş pentru a jura cu mâna pe Biblie. Scopul acţiunii? De a descoperi cine sunt cei care au votat sâmbătă pentru alegerea lui Călin Dobra ca președinte al CJ Timiș. Întrebat astăzi dacă cei doi trădători au fost descoperiți, Nicolae Robu a refuzat să comenteze.
„Eu pot să vă spun un lucru, pot să vă spun că nu facem niciun fel de declaraţii în privinţa discuţiilor pe care le-am purtat între noi, eu cu consilierii judeţeni. Vrem să îi depistăm pe cei care au fost atât de incorecţi şi văd că Opinia Timişoarei are încredere în unii din cei care au participat la discuţii, dar nu sunt bune sursele. Nu cunosc, nu urmăresc PRESSALERT. Staţi, că mi-a spus cineva de discuţii, de Biblie, de maculatură.
Domnişoară, gândiţi-vă la Cel de Sus mai mult, că nu prea faceţi treaba asta. Să îi fie ruşine dacă a spus cineva că eu am spus despre Biblie că e maculatură. Până şi Biblia o introduce în discuţiile astea? Nu cobor la acest nivel”, a declarat primarul.
Nicolae Robu a fost întrebat și de situația votului din 2014 când PSD a fost trădat de un consilier care nu a votat pentru schimbarea viceprimarului Dan Diaconu. Edilul a explicat, făcându-se că nu înţelege întrebarea, că la discuția de pregătire dinaintea ședinței de sămbătă aleșii județeni au fost de acord să voteze împotriva alegerii lui Călin Dobra ca președinte al CJ Timiș, ca vot pur politic. „Nu era un vot împotriva persoanei Călin Dobra, ci era un vot pur politic. Cum să compari asta cu a nu vota bugetul orașului. Domnul Stoia a fost dat afară din PSD pentru că la vedere nu a votat conform SMS-ului primit în timpul ședinței o amintire a faptului că trebuie să cadă bugetul orașului ca să ratăm vreo șapte proiecte europene, astfel încât să mi se impute mie că am pierdut fonduri europene. Asta era logica. Se pot compara lucrurile?”, a mai spus Nicolae Robu.
Robu spune că nu a dorit ca votul de sâmbătă să fie impus de partid, fiind un test pentru loialitatea faţă de PNL, dar și că ar f dorit ca aleșii care nu erau de acord să voteze împotriva lui Dobra să spună acest lucru în mod deschis.