Protest în centrul Timișoarei: „Spune NU amnistiei, spune DA democraţiei”. Vezi când...

Protest în centrul Timișoarei: „Spune NU amnistiei, spune DA democraţiei”. Vezi când e programată o nouă acțiune

0
DISTRIBUIȚI

Semnalele potrivit cărora miercuri Guvernul urma să aducă modificări esențiale legislației penale prin ordonanță de urgență a scos câteva mii de oameni în stradă, în toată țara, chiar dacă proiectul nu a mai figurat pe ordinea de zi a ședinței de azi a Executivului. La Timișoara, mitingul „Spune NU amnistiei, spune DA democraţiei” a fost anunţat iniţial, pe Facebook, pentru joi, însă pe parcursul zilei s-a decis să se iasă şi în această seară. iar în Piaţa Victoriei din Timişoara s-au adunat în jur de o sută de persoane, transmite adevarul.ro.

„Cerem partidelor politice aflate la putere să-şi respecte programul de guvernare prezentat în campania electorală! Asta deoarece puterea, printre alte măsuri antidemocratice de până acum, intenţionează să pună în practică într-o formă sau alta amnistia politicienilor corupţi.


Legalizarea infracţiunilor şi feudalizarea României nu a făcut parte din programul de guvernare al partidelor în timpul campaniei electorale! Nu ne-a spus nimeni înainte de alegeri că urmează să fim slugile unor condamnaţi! Totodată politicienii trebuie să înţeleagă că nu mai suntem în epoca medievală! Faptul că un grup de oameni sunt la putere nu înseamnă că sunt mai presus de lege şi că pot să înşele, să distrug şi să fure după bunul plac. Vrem democraţie! Vrem un trai mai bun, o ţară în care să crească economia şi nivelul de trai al românilor, nu averile hoţilor din parlament”, se arată în mesajul care anunță protestul pe Facebook.

Protestatarii de la Timișoara au purtat mesaje precum: „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, „Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare”, „Vrem democraţie, fără amnistie”, „Fă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, „Spune nu amnistiei şi graţierii”. Mitingul s-a încheiat după aproximativ o oră, cu o plimbare a participanților prin centrul oraşului. Timişorenii şi-au dat întâlnire pentru mitingul de mâine, care va începe, pe platoul din faţa Operei, începând cu ora 18.00.

În Piața Universității din București au protestat astăzi, pe aceeași temă, peste 2.000 de persoane. Alte câteva sute de persoane au ieșit în stradă la Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu și Iași.

Sursa foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.