Premierul Sorin Grindeanu a anunțat ABROGAREA a ordonanței de urgență privind modificările...

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat ABROGAREA a ordonanței de urgență privind modificările Codului Penal

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Sorin Grindeanu va susține, la ora 20,20, o declarație de presă, a anunțat biroul de presă de la Palatul Victoria. Cel mai probabil declarația se va referi la ordonanța de urgență prin care s-a dorit modificarea Codului Penal. Vă reamintim că ordonanța a fost adoptată în noaptea de 31 ianuarie în ședința de guvern în care s-a discutat proiectul de buget pentru 2017, nefiind pe ordinea de zi inițială.


Ordonanața prevedea printre altele, modificarea articolului referitor la abuzul în serviciu, inclusiv prin introducerea unei prevederi care spune că nu e infracțiune dacă prejudiciul este mai mic de 200.000 lei. Ulterior, sute de mii de români au ieșit în stradă cerând anularea OUG în cele mai mari proteste după decembrie 1989. Premierul Sorin Grindeanu a susținut, în urmă cu două zile, faptul că ”am luat o hotărâre acum 2 zile, justificată, şi mergem mai departe. (…) Nu renunţăm la ordonanţă”.

UPDATE 1 Primul ministru Sorin Grindeanu a anunțat, în urmă cu câteva minute, că a decis ca mâine într-o ședință de guvern se va hotărî abrogarea ordonanței.

”Am ascultat și am văzut multe opinii, multe opinii venind din partea multor colegi, am auzit vocea străzii. Să vă spun decizia mea ca prim ministru privind decizia publică din aceste zile – nu vreau să dezbinăm România. Este ultima mea dorință să se ajungă la așa ceva”, a susținut Grindeanu.

Premierul a anunțat că ministrul Justiției își va asuma responsabilitatea pentru această ordonanță de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.