BC SCM Timișoara a încheiat victorioasă maratonul baschetbalistic cu CSM Oradea. Ce...

BC SCM Timișoara a încheiat victorioasă maratonul baschetbalistic cu CSM Oradea. Ce spune Tudor Costescu despre lupta pentru locurile 1-6 FOTO

0
DISTRIBUIȚI
BC SCM Timișoara, victorioasă

”Leii din Banat” sunt ca și calificați în play-off-ul Ligii Naționale după succesul palpitant obținut aseară în fața ”leilor orădeni”. A fost nevoie de două reprize suplimentare pentru a stabili câștigătoare dintre BC SCM Timișoara și CSM Oradea. Gazdele au depășit în cele din urmă campioana, la limită, scor 85-84, după 69-69 în timpul regulamentar, respectiv 78-78 după prima repriză de prelungiri.

Participantă în cupele europene, gruparea oaspete, susținută de o micuță galerie în Sala ”Constantin Jude”, a început mai bine și a condus partida în primele două sferturi. 17-14 și 21-19, au fost scorurile înregistrate până atunci pe pătrimi. Oradea având în două rânduri +8 pe tabelă. Revirimentul gazdelor, cu Jeremic prezent ”într-un picior” în ciuda accidentării, precum și Jonte Flowers în zi de grație, a început în sfertul 3, pe finalul căruia alb-violeții au ajuns să răstoarne balanța. Ultima pătrime a început de la scorul de 53-49 pentru BCT. Milos Komatina părea să mărească decisiv ”ecartul” (68-59). Pe final însă emoțiile și-au intrat în rol, inclusiv pentru oficialii de joc. Zeno a egalat la 69 când mai erau 27 de secunde, dar apoi ambele echipe au irosit șansa victoriei, mai ales BCT, în ultima secundă!

Sfert suplimentar

Timișorenii au început bine repriza de prelungiri de cinci minute. Flowers a punctat de la distanță. Jeremic și-a dus echipa la +5, dar de fiecare dată relaxarea ori forțarea CSM-ului a făcut ca echilibrul să fie perfect, 78-78. A fost nevoie de o a doua repriză suplimentară, cu același Flowers în prim plan. Oradea a revenit din nou și suspansul a fost la el acasă în ciuda transformărilor lui Komatina pentru 85-81 în minutul 48:16. Până la urmă defensiva BCT-ului a rezistat după coșul lui Denison. Cu mult noroc. Mai erau trei secunde și Martin Zeno, de această dată în contrast cu realizarea din sfertul 4, a ratat o aruncare ce părea simplă.

Jonte Flowers, cu 22 de puncte ieri, a arătat că e o sosire inspirată în tabăra ”leilor”. Jeremic (14 puncte), Komatina (12), Ionut Drăgușin (10 puncte, 11 recuperări), Adrian Diaz (8), Calotă (7), Rambo (6) și Georgian Păun (6 pt.), au fost ceilalți realizatori ai bănățenilor. Sean Denison 20 puncte, 9 recuperări, a fost în schimb omul-forte al oaspeților de la CSM Oradea, grupare calificată în optimile FIBA Europe Cup.

Trei din trei cu Costescu

Tudor Costescu e neînvins de la reinstalarea pe banca ”Leilor din Banat”: trei victorii din trei posibile.


Rezultate care au făcut ca BC SCM Timișoara să fie ca și calificată în play-off. ”Cel mai important e rezultatul, mai ales în condițiile acestea. A fost un meci de mare luptă… Am avut și jucători care s-au integrat destul de bine. Mă refer la Flowers, a ieșit la rampă în momentele critice. Am avut o apărare eficientă, pentru că au dat 69 de puncte în patru sferturi, noi ne asumăm greșelile, au fost din cauza stilului lor de joc… Eu continui să susțin că ne interesează următorul meci. Probabil că dacă vom câștiga toate jocurile vom încheia pe locul 3 sau 4. E o victorie importantă în economia clasamentului, ne menținem în primele patru. După ce se vor stabili primele șase va fi un nou început”, a declarat Tudor Costescu.

”Jeremic a hotărât că poate să joace. Că a jucat mai bine sau mai rău, aportul său a fost la fel de important ca al oricărui jucător, rămâne să-l recuperăm complet. Deocamdată ne bucurăm de victorie. Ne dă încredere și energie pentru următoarele meciuri”, a completat Costescu.

Cristian Achim: ”Îi văd luptându-se chiar pentru medalii”

Tehnicianul CSM-ului a lăudat BCT-ul lui Tudor Costescu, pe care-l vede clar în primele șase și chiar cu șanse la podium. ”Nu o să comentez deloc arbitrajul, felicit echipa adversă, au făcut un meci foarte bun. Noi am făcut un joc bun mai ales în prima parte, dar apoi am fost în imposibilitatea să jucăm ceea ce am fi dorit, am avut și ghinion la ultimele două faze, dar asta face parte din joc și asta nu știrbește cu nimic succesul Timișoarei. Îl felicit mai ales pe prietenul meu Tudor Costescu… Dacă am fi câștigat azi, spun eu că am fi avut o misiune mai ușoară pentru a fi în locurile 1-6, ne-am fi dorit să câștigăm pentru a ne putea concentra pe cupele europene. Practic, ne pune într-o situație în care va trebui să nu mai facem pași greșiți. Eu cred că Timișoara, cu această victorie, sunt în proporție foarte mare acolo. Eu i-am văzut acolo, e o echipă care îmi place foarte tare. Îi văd luptându-se chiar pentru medalii”, a spus Cristian Achim, tehnicianul orădenilor.

Oradea a rămas pe 6 cu 27 de puncte după eșecul de la Timișoara. În timp ce BC SCM are două puncte mai mult, ocupă locul 4, dar are și un meci în plus față de vecinele de clasament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.