BC Timișoara termină sezonul regulat învinsă LA LIMITĂ. Ce fost „bănățean” le-a...

BC Timișoara termină sezonul regulat învinsă LA LIMITĂ. Ce fost „bănățean” le-a pus probleme mari „leilor”

0
DISTRIBUIȚI

Învinsă doar de U-Mobitelco până acum sub cupola sălii „Constantin Jude”, BC SCM Timișoara a primit astăzi vizita vecinei de clasament CSU Sibiu. La fel ca și împotriva Oradiei — atunci când adversarii bănățenilor au început mai bine — și CSU Sibiu a trecut în avantaj, însă doar până la pauză. Un al treilea sfert bun făcut de gazde, ajungând la +10, nu a fost îndeajuns, Sibiul câștigând la un punct, 72-73.

Antrenorul „leilor” a început în formula Popa Calotă, Păun, Drăgușin, J. Flowers și Jeremic, în vreme ce pentru sibieni au fost pe parchet din primele minute Paliciuc, Popescu, Cooper Wiliams, Hardy și Mijajlovic. Inițiativa a fost preluată de oaspeți, care s-au distanțat la 1-7 după nici două minute de la startul jocului, grație și ex-timișoreanului Bogdan Popescu, care s-a simțit bine în primul sfert, la revenirea în Timișoara, alături de care a câștigat în 2015 Cupa României, după Final Four-ul de la Pitești. Echilibrul a fost restabilit înspre finalul primului sfert, atunci când, cu un minut înainte de finalul său, BC Timișoara a egalat la 18.


Totuși, Sibiul a terminat în avantaj după primele zece minute grație unei aruncări de trei puncte a lui Hardy, scor 20-23.

Forma mai bună a vizitatorilor a continuat și pe parcursul sfertului secund, astfel că, după cinci minute trecute, sibienii se aflau la avantajul maximum înregistrat până atunci, +12, scor 26-38, trio-ul Davis, Hardy, Popescu fiind marcatorii a jumătate dintre puncte. Coșgheterul Jeremic a ieșit la rampă atunci când se apropia pauza mare, reducând ecartul la șase puncte, 34-40, pentru ca după prima jumătate a disputei gruparea de pe Cibin să mai aibă un avantaj de doar patru puncte, 36-40.

BC Timișoara reușea să egaleze după două minute și jumătate scurse din sfertul doi, ca mai apoi să treacă pentru prima dată în avantaj, scor 45-43, grație unui coș marca Rambo, iar mai apoi Flowers, și din nou Rambo, au făcut 51-45. CSU Sibiu nu a capitulat însă, chiar dacă bănățenii au ajuns și la +10, astfel că finalul era deschis oricărui rezultat.

Primele patru minute scurse din sfertul al patrulea a apropiat Sibiul la 64-62, pe fondul a multor aruncări ratate de echipa de pe Bega. Popa Calotă, cu patru puncte consecutive, a făcut 68-62, însă Popescu a replicat cu precizie de la linia de libere, ca mai apoi, tot el, să reușească un coș cu fault, 68-67. A fost un final încins, în care o ultimă aruncare a lui Cooper Wiliams a stabilit câștigătoarea, scor final 72-73.

Rambo și Jeremic au fost cei mai buni marcatori ai lui BCT astăzi, ambii cu câte 15 puncte. Ei au fost urmați de colegii: Drăgușin (14 pt., double double cu cele 11 recuperări realizate), Flowers (7), Popa Calotă (8), Diaz (11) și Komatina (2). Pentru sibieni Bogdan Popescu a fost omul meciului, cu 23 de puncte marcate. BC SCM Timișoara va sta în ultima rundă și poate pierde locul 4 înainte de startul luptei pentru locurile 1-6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.