INEDIT Dragobetele, sărbătorit prin oficierea de căsătorii „de probă” la Castelul Corvinilor...

INEDIT Dragobetele, sărbătorit prin oficierea de căsătorii „de probă” la Castelul Corvinilor din Hunedoara

0
DISTRIBUIȚI
castelul corvinilor
Foto: Sorin Tipcu

Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români, este marcat printr-un eveniment special organizat la Castelul Corvinilor din Hunedoara în data de 24 februarie. Astfel, între orele 13.00 – 15.00, pentru prima dată îndrăgostiții sunt invitați la capela monumentului medieval care a uimit întreaga lume pentru a se căsătorii de probă.


Acțiunea are loc într-un peisaj de poveste și este organizată de Primăria Hunedoara.

“Vă invităm să sărbătorim împreună Dragobetele! Toți îndrăgostiții sunt așteptați în data de 24 februarie, la Castelul Corvinilor, ca să își demonstreze iubirea printr-un ceremonial special. Pentru prima dată în municipiul de pe Cerna, tinerii îndrăgostiți au ocazia să se căsătorească de probă, ceremonia fiind oficiată chiar de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu”, transmit organizatorii, pe Facebook.

În fiecare an, pe 24 februarie se celebrează Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români. Potrivit legendelor populare, Dragobete era fiul babei Dochia, un flăcău chipeș și iubăreț, care seducea femeile. Există și câteva superstiții și credințe populare de Dragobete. Astfel, fetel trebuie să se întâlnească cu bărbați în această zi, altfel nu vor avea parte de iubire pe parcursul anului, bărbații nu au voie să supere femeile, în caz contrar, îi așteaptă o primăvară cu ghinion. De asemenea, tinerii care formează un cuplu trebuie să se sărute în această zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.