Molnar Zsolt: „Guvernul Grindeanu are nevoie de timp”. Ce spune fostul deputat...

Molnar Zsolt: „Guvernul Grindeanu are nevoie de timp”. Ce spune fostul deputat UDMR despre contribuția la guvernare a partidului din care face parte VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Fostul deputat UDMR, Molnar Zsolt, a fost prezent în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, acolo unde și-a făcut public punctul de vedere în ceea ce privește desfășurarea scenei politice naționale în ultimele săptămâni, ținând cont de cazul OUG 13.

„Am spus-o public, consider că s-a făcut o gravă eroare de comunicare. Avem anumite decizii ale Curții Constituționale care nu sunt transpuse în legislație, directive europene netranspuse, însă metoda prin care s-a abordat acest subiect a dus la nemulțumirile din stradă. A fost un fitil care a făcut să explodeze totul. Nu avem voie să guvernăm o țară prin ordonanțe de urgență, nu este o metodă tocmai democratică”, a specificat udemeristul.

Fostul deputat a ținut să-și exprime propriul punct de vedere și în ceea ce privește perioada de guvernare în care partidul din care face parte s-a aflat la putere. „Dacă e să facem o analiză mai exactă a ultimilor 27 de ani de democrație în România, vom ajunge la concluzia ca UDMR a fost mai puțin de 50% din parte la guvernare.


Trebuie să reținem că politica se face ca cineva să câștige alegerile și să guverneze. În acest moment UDMR are un protocol de colaborare parlamentară cu alianța PSD-ALDE. Acest protocol nu înseamnă că UDMR este la guvernare, ci că vom susține inițiativele majorității parlamentare în contextul în care ele reperzintă și soluții pentru nevoie comunității maghiare, iar de cealaltă parte ne dorim să trecem anumite legi care țin de identitatea și cultura maghiară”, a opinat Molnar Zsolt.

Cât despre Guvernul Grindeanu, Molnar a spus că are nevoie de timp. „Încă nu a avut posibilitatea să demonstreze nimic. Nu au cum să iasă în față pentru că există acest scandal legat de OUG 13. Situația lui Grindeanu este una de putere și depinde de el, doar de el, cum va reuși să gestioneze situația într-un astfel de moment atipic în care liderul partidului nu este același cu premierul țării”, a declarat fostul deputat UDMR.

Nu au rămas necomentate nici mișcările din interiorul PSD, posibila facțiune Grindeanu-Dragnea, despre care Molnar Zsolt nu a spus însă prea multe. „Evident că sunt tot felul de mișcări în interiorul partidului, despre direcția în care să o ia orice partid. Este sănătos ca oamenii care trebuie să prezinte un front comun să aibă discuții în legătură cu acesta. Nu am cum să văd cum sunt mișcările în fiecare partid. Dacă e să ne uităm la istoria PSD-ului, este adevărat în ceea ce îi privește pe liderii care nu mai fac față. Nu cred că au mecanismele interioare pentru a gestiona situația și depinde de ei dacă vor alege o altă cale sau nu”, a concluzionat Molnar Zsolt cu referire la acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.